Hästarnas liv

Hästarnas liv

Hästarnas vilda liv

Allt och lite till om hästarna på Stall Crescam.

Lovar ingen daglig uppdatering men så gott som...håll till godo!

Gott Nytt År

2007-2009Posted by Carro Thu, December 31, 2009 15:14:20

Idag är det 2009, imorn 2010!

Fantastiskt vad åren går fort, sista inlägget i denna kategori, imorn blir det 2010 kategorins första inlägg....Vill önska alla en trevlig avslutning på året!

Såhär vackert är det ute hos oss nu! Finare avslutning på året går ju inte att få :)

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post341

Manikyr idag, pedikyr imorn

2007-2009Posted by Carro Mon, December 28, 2009 20:17:08

3 dar kvar på 2009!
2010 tycker jag har närmat sig som ett x2000 tåg, riktigt fort, hoppas det blir ett riktigt bra år...

Idag va det puts av grabbarna som stod på schemat...
Agge fick en genomgående massage och lite puts på man och svans.
Najje fick lite lättare massage, klippning av lite päls (2:a gången iår) och så puts av man och svans. Imorn är det pedikyr för hans del...blir "vinterpaketet".

Före

Efter

En kollega fråga idag hur hästarna klarat julen och all mat och jag fick erkänna att Mr N ser ut lite som en julgris ;)
Men hellre lite mage just nu, måste ju ha någe att bygga på....

Imorn är det som sagt pedikyr för Mr N, sen en tur i snön och så nattjobb för mig!
Nattjobb är riktigt skönt såhär på vinter, relativt lugnt och så hinner man med alla sysslor på dagen...mmm så det ska va.

Iaf, 51 dagar kvar till avresa mot Dubai nu också...;)

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post340

Julklappar till grabbarna

2007-2009Posted by Carro Mon, December 21, 2009 00:20:59

3 dar kvar till julafton (ja klockan är efter midnatt så...)
Det är gnistrande snö ute, härligt! Knarrar under skorna när man går.
Har fortfarande inte snösulor på Najjemannen, funderar på att rycka skorna på han så han iaf kan promeneras...får se hur jag gör imorn. Hovslagaren skall ju också ha julledighet!

Underlaget på vägarna var inte tillräckligt bra idag för att vi skulle våga åka iväg med transporten så vi avvaktar ett par dar och åker sen och hämtar nya "parfymen". Spännande!

För att fördriva dagen iaf så plockade jag ut Kamma, borsta och myste. Sadlade och tog en promenad. Han är så himla simpel att hålla på med!! Nyfiken, glad och trevlig, med på alla upptåg man hittar på. Lugn och sansad!
Nicco däremot var inte på någe värst bra humör idag, "tro f*n inte att jag ska stoppa huvudet i den där repsaken" (dvs grimman) och "tro inte att jag lyder dig, jag är störst, bäst och vackrast" var attityden *suck* Aja, blir hans tur imorn ist....får känslan av att Nicco kommer ge mig fler gråahår än Kamma :)

Vad önskar sig era hästar i julklapp?

Mina har skrivit varsin lista:
Najje önskar sig en ny sadel och gärna ett eget BoT täcke
Agge vill bestämt ha ett nytt helhals täcke (duger inte att låna Najjes)
Nicco önskar sig ett par röda benskydd
Kamma önskar sig ett rött regntäcke
Killen önskar sig mat, mycke mat. Gärna välsmakande ;) Alternativt en ny vagn!

Hmm, ska en sväng till Karlstad på tisdag tror jag och handla så får se om det blir några julklappar till hästarna funna då, eller så får dom bara morötter i stora lass helt enkelt :)

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post338

Välkommen vinterland

2007-2009Posted by Carro Tue, December 15, 2009 21:20:37

Snön ligger vit på marken...och på allt annat som inte står under tak!
Ojojoj va det snöar...trots att jag sa till en av mina kollegor i söndags att jag inte gillar snön, vintern eller julen så får jag nog backa på det...för det är ju rätt mysigt!

Najje har inga snösulor och med all kramsnö som är så blev det inge rida idag. Måste över till Rolf först och slå på snösulor sen så :)

Ist har jag, Arras och Laiza varit ute hela dagen, detta blev resultatet:

Övrigt då, jo läste ett intressant inlägg på en blogg (Najjes gamla ägares)
där hon tog upp det här med galoppörer som tas till distans. Läs gärna det på sallyvalentine.blogg.se
Det fick mig iaf att fundera på Najjes gång från galoppör till distanshäst, anser att han fått en bra övergång. Tävlingsmässigt har det sätt ut såhär:
2006 -5 år
50 km CR 12,4 km/h
50 km CR 12 km/h
2007 -6år
50 km 12 km/h
50 km 11,6 km/h
2008 -7år
40 km 12 km/h
20 km 8,1 km/h
50 km 12,1 km/h
50 km 15 km/h
80 km 11,1 km/
80 km 10,5 km/h
2009 -8 år
Inga starter, gått uppbyggnadsträning och dressyr. Vilket han psykiskt mått bra av.

Jag vet att Najje va psykiskt trött i slutet av 2008, men under detta mellanår har han verkligen kommit igen och livat upp. Tankarna kring varför har ju varit en del kan man ju säga, red ja för mycke? för långsamt? han gillar inte distans? tycker inte om ensamridning? Ja och fler tankar...men nu har vi hittat rätt igen, så akta er för nästa säsong är vi med igen.

Eftersom mitt jobb inte är mån-fre utan väldigt olika och läggs för 6 veckor i stöten så kan jag inte planera så mycke framåt men tankarna är att Najje under 2010 ska gå 80 km och öven pröva en 12 mil om han är mogen för det. Tiden får utvisa detta.

Nu ska jag gå och laga matlåda till imorn. Trevlig kväll!

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post337

Tredje advent

2007-2009Posted by Carro Sun, December 13, 2009 18:36:18

Det närmar sig jul och även snön närmar sig!
Tredje advent idag..mmm och det va jobb hela dan. Ogillar dagpassen nu under vintern eftersom jag då måste rida i mörkret så idag struntade jag sonika i att rida. Just nu har vi kravlös ridning, dvs halvvila med skrittpass så det fungerar utmärkt.

Efter nästa vecka så blir det lite mer kontinuitet i allt, stallet fylls på som många förstått. Blir högst intressant.
Har även satt upp en lapp om medryttare på den lokala ridklubben och hoppas hitta nån som är intresserad. Vore kul att få sällskap + lite avlastning så jag kan få nån hästfri dag i veckan. Men vi får se...det återstå att se helt enkelt.
Kanske jultomten kan ge mig en medryttare i julklapp? :)

Fortfarande ett virrvarr i sadeldjungeln
Eftersom det nya året närmar sig så betyder det att det är nu dags att hitta en ny bra sadel. Dressyrsadeln ligger bra, inte kanon, men bra. Den första sadeln jag hade till Najje när han kom var en bomlös sadel, en Barefoot som låg riktigt bra på honom. Dock hatar jag sånna paddar men har fått tänka om nu när jag inte hittat nån sadel som ligger lika bra som den gjorde. Jag får nog helt enkelt bita i det sura äpplet och ta dom där paddarna så att jag får en sadel som ligger perfekt.
Det blir dock ingen Barefoot isf utan en Torsion...men vi får se, någon som har något annat förslag som passar på en rund, bred rygg med markerad manke?
Jag själv behöver ju en sadel som har lite stöd fram eftersom jag gärna tippar mer framåt annars....

Hoppas småpojkarna kan ha Appan sen eftersom jag älskar den sadeln :)

Nehe, städa lite innan man lägger huvudet på kudden igen!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post336

Vilken härlig parfym!

2007-2009Posted by Carro Sun, December 06, 2009 16:40:38

Roadtrip!!!!!!
Om det är något som är så härligt så är det att åka på en roadtrip i härligt soligt Sverige :)
Denna gång var det mor och jag som styrde den vita bilen mot utkanten av länet...t.o.r ca 18 mil, inte så lång roadtrip men tillräcklig för att vara rolig!

Oftast innefattar mina roadtrips någon form av hästaktivitet, så även denna gång.
Slutade dock med att jag har en alldeles ny parfym. Ska hämta den om 14 dar. Blir mycke spännande!

Installerad handbroms
Najje och jag tog en tur i dags solsken, ja det lilla som va kvar när vi kom hem från roadtrippen. Han är så fin så fin nu. Lös och ledig i gångarterna. Vi skrittar på med lite schwungfull trav :)
Agge fick inte följa med som handhäst denna gång då han för dagen inte hade haft täcke på sig och nämligen såg ut som en lerpöl. När man vill hinna rida i det lilla dagsljus som är så har man inte alltid tid för att stå och borsta i 1 timme innan man ska ut för att få en hyfsad respektabel häst. Men men, slängde till dom kvarvarande lite hö och så va dom nöjda.

För övrigt så testade jag handbromsen jag har installerat på Najje. Fungerar ypperligt ska ni veta.
Det man gör är att man rider med enhandsfattning, då börjar Najje snegla bakåt för att ha koll på ens händer. När man sen stoppar handen i jackfickan och tar en av de eftertraktade morotsgodisarna så blir det stopp på en 50 öring och smidig som en giraff vänder han huvudet bakåt för att kontrollera om det är en godis han ska få *hehe*
Inte alls matglad, nej då ;)

Annars så rullar det på. Längtar till Dubai, snart snart snart :)

 • Comments(4)//hastarna.stallcrescam.se/#post335

Sällskap gör turen mycke bättre!

2007-2009Posted by Carro Mon, November 30, 2009 20:07:49

Första ritten i mörker, eller ja skymning iaf!
Jag har tur jag, passar in jobbet så jag kan rida när det är ljust. Idag blev dock en tur i skymningen, vid tre draget, var tillbaka i stallet vid fyra vilket gjorde att jag iaf såg hyfsat vart vi traskade.

Jag har ju försökt få tag på någe trevligt ridsällskap, dvs en medryttare. Men eftersom det verkar svårt att hitta nån bra, eller ja nån över huvuvdtaget så har jag ordnat någe liknande iaf. Det blev Agimus, för vem är inte bättre sällskap än min vita springare :)

Najje inte överförtjust när jag kom spatserande med hans röda grimma, mutade med en morotsgodis och så in och klä på. Agge och småttingarna visade sitt missnöje över att inte bli valde med att gå längst bort i hagen (trots det ihållande regnet).
När både jag och Najje var klädda, topp till tå, med reflexer så gick jag ut på balkongen och visslade...runt hörnet dyker en studsande vit (nja, mer smutsgrå) springare med svansen högt i vädret. Lycka på hög nivå!!! Stack välvilligt in huvudet i tränset, på med en delta och så långt rött grimskaft. Sen fick han spatsera omkring i stallgången medan jag tränsade en lite surmulen Najje. För även om N och A älskar varandra så tar det ju bort lite uppmärksamhet om den andra också är med ut, speciellt som det bara var en ryttare dagen till ära!
Medan jag tränsade så passade Agge på att sno åt sig de kvarvarande morotsgodisarna som låg i en påse. Hans sätt var väldigt effektivt, eftersom han snabbt konstaterade att han inte skulle få plats med mulen i påsen och på det viset få upp godisarna så tog han tag i botten på påsen och så skakade han...som trolleri ramlade då godisarna ut på golvet, han kunde släppa påsen och äta ;)

Iaf, när vi alla tre var klara så begav vi oss ut.
Hmm hjärnan går på högvarv, försök på ett smidigt sätt få ut båda hästarna ut ur stallet utan att få 3 meter långa armar. Få handhästen att stå still på rätt sida av den andra, utan att bita den hästen som ryttaren skall upp på...ja lite sådär.
Men upp kom jag och iväg gick vi. Najje glad och tassade på framåt, Agge förvandlades till en sur gammal gubbe som släpade hovarna efter sig. Ut på vägen och ut på grusvägen.
Surgubben med släpande hovar förvandlades återigen till en ädel springare med fjärder lätta hovar så fort vi vänt hemåt igen sen...haha, gullegubben!

Jag tycker det är kul att ha sällskap, och att ha Agge med kändes som man hade sällskap. Han är ju så speciell och går att prata med på ett sätt. Sen är det aldrig en lugn stund heller så koncentrationen är på topp och man har aldrig tråkigt :)

En riktigt trevligt tur. Hästarna får bättre gångarter, dom puschar ju varandra och det blir lite mer träning av det hela.
Och jag får två hästar tränade på samma gång!

Nu blir det att köra detta med N och A ett tag och sen ta med småttingarna istället. Blir det 4 hästar på 2 turer...

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post334

Bortskämd

2007-2009Posted by Carro Thu, November 26, 2009 18:12:18

Regn, mörker och några timmars ljusglimtar
Det är mörkt, kallt och regnigt när jag åker till jobbet på mornarna och det är lika mörkt, kallt och regnigt när jag kommer hem...iaf de dar jag jobbar dag. Vilket jag i allra största mån försöker undvika på vinterhalvåret. Därför jag gillar mitt skiftjobb, i helgen jobbar jag kväll/halvnatt. Perfekt för då börjar jag vid 17, åker då runt 15-16 till jobbet så har hela dagsljuset på mig att utföra massor med bra saker.

Motivationen kommer och går, försöker ta till mig det Mia sa när jag pratade med henne på Fornaboda i höstas (Mia säger alltid så kloka saker!) då vi pratade om motivation och hon rekommenderade att åka iväg och rida någon annanstans en gång i veckan. Så det försöker jag nu... I måndags va jag och Najje iväg till Botorp nere i Kga, red dressyr i ridhuset. I helgen ev. blir det en tur någon annanstans, någon som vill ha besök av mig och Najje? :)

Jag vet, vet, vet att jag är bortskämd men jag tänker inte göra någe åt det ;)
Det är snart december och jag, eller hästarna rättare sagt, är lyckligt lottade/bortskämda med att fortfarande ha gräs att beta av i hagen. Som en kollega sa "Ni har för några hästar helt enkelt" Ja det kanske är så men ruskigt skönt är det att dom kan gå och beta, rör sig hela tiden, de är sysselsatta på dagarna och går bara in under taken och tar lite av höet när regnet faller som värst.

Jag är bortskämd med att ha så snälla föräldrar som hjälper mig med stallet och hästarna! Igår hjälptes vi åt alla tre och gud va fort det går, och trevligt att prata med någon undertiden man håller på för då känns inga jobb betungande.

Jag har det bra helt enkelt!
Nu ska jag gå ner till stallet och mysa lite med dom isbjörnsliknande grabbarna.
Arras är med i stallet varje kväll, riktigt duktig. Pratade med en kollega idag, hundförare, som sa att vi till våren ska testa Arras och se vad han går för, ojoj, vi får ligga i hårdträning ;)

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post333

Älskade Harry

2007-2009Posted by Carro Wed, November 18, 2009 21:18:22

Fick för ett tag sen ett mail från Harry (yes, han hade skrivit det helt själv) :)
Så himla kul att höra att han har det bra och fick några kort också och han ser så fint ut så. Han kunde inte fått ett bättre pensionärshem!
Så fort tiden tillåter ska jag åka upp och hälsa på honom, Harry, min älskade Harry!
En mycke speciell häst för mig!

Harry hos sin nya familj

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post332

Sjukt viktigt!

2007-2009Posted by Carro Sun, November 15, 2009 16:15:31

Kan man ha flera första platser?
Jag ser just nu bara fördelar med att endast ha en häst i hårdträning, man får ju tid över till annat! Hur roligt det än är att ha flera hästar att tävla och träna så är det skönt att kunna lägga tid på saker man annars kanske inte prioriterar...

Har man flera hästar så klarar man sig hyfsat på den träningen för sin egen kropp, men har man bara en så behöver man komplettera lite med styrka och konditionsträning för egen del. Har känner mig sjukt stolt över att ha kommit igång riktigt bra med den delen av det. Gymmet på jobbet är precis lagom stort och lagom mycke folk (dvs oftast folktomt) eftersom jag helst gymmar tidigt tidigt på morgonen, ja helst innan 07.00 eller väldigt sent på kvällen. Som denna helg va jag där vid 21 i fredags och 19 i lördags. Ikväll blir likadant, tar mig en tur nedåt vid 20 tiden tror jag. När mörkret ändå har lagt sig vid den tiden så vill man ändå inte göra speciellt mycke nyttigt ute så.

Tiden räcker också till att filosofera, städa, få saker gjorda på "att göra" listan och börja spåna på vad för andra aktiviteter jag skulle vilja ägna lite tid åt. Såg en intressant lapp på jobbet igår, "spring-skytte" mmm...det låter kul, har gjort det på skolan en gång och får jag bara upp flåset så är det inga problem! Ja som sagt, finns ju hur mycke saker som helst att lägga tid på. Lotto har jag också börjat spela, dock inte så tidskrävande ;)

Män är väldigt ynkliga när dom blir sjuka!
Lille Nicco hade en dålig dag i fredags, magont. Ojojoj så synd det va om honom (iaf om man får tro honom själv) Inte första gången lillen har ont i magen, blir så när man stoppar i sig allt man kommer över *suck*
Men tur att han nu vet hur det går till för att bli kvitt det onda....
Tack och lov för en stor lösdriftbox, slipper promenera utomhus! Så promenad runt runt runt i boxen, med täcke på självfallet (fick låna farbror Agges BoT täcke, varmt och skönt). Spruta i honom ljummet betforvatten och så parafinolja. Och så promenera runt runt runt igen...så efter ca 1½ timme så släppte det. Efter ytterligare 1 h så åt och drack han som vanligt....


Back to the racetrack, ja tack
Ännu en helt suverän ridtur med Najjemannen fick jag idag. Sadlade med Appasadeln, på med martingal och benskydd....nu var det dags att bege sig till platåbacken.
Platåbacken är precis som det låter en backe med lagom stigning i tre platåer som är perfekt att galoppera uppför och trava nedför, ligger ca 4 km hemifrån.

Första vändan uppåt gick ganska lugnt, då trodde han bara att vi skulle hemåt igen.
Sen trav ned igen, hmm...man känner hur hela han tänker "aha, är det dags för det här igen :)", kommer ner och ska vända upp igen, hinner knappt räta upp mig innan han lyfter på framdelen och skuttar framåt..."up up och iväg" haha
Ojoj nu vet han vad det går ut på...Najje återupplever minnena från galoppen, så fort sista platån planar ut så byter han galopp och ökar... och vad gör man, ja skrattar lite åt han och plockar sakta tillbaka honom. Oj så kul!
Nästa gång vi travar ner möter vi en joggare halvvägs, ser återigen hur Najje tänker "hehe, den där tar vi på uppvägen" ;)
För att inte skrämma skiten ur den stackars joggaren så saktar jag av till skritt och innan jag vänder runt så kikar jag så att joggaren kommit över sista krönet... När Najje vänder runt så spejar han efter joggaren och sätter sen fart...haha, så härligt att bara gunga med, så mjukt han går uppför. Ah det är en härlig häst jag har!

När vi sen är på väg hem igen har han den där otroligt fina traven, luftig, spänstig och bra form. Bara att njuta!

Väl hemma igen så är det streching och massage, BoT och svettäcke. Nu står han i boxen och tuggar lite på hö, mummlar lite emellanåt till grabbarna som står utanför på balkongen.

 • Comments(8)//hastarna.stallcrescam.se/#post331

Virvlande snöflingor

2007-2009Posted by Carro Fri, November 13, 2009 16:36:57

Några små ensamma snöflingor dansade i vinden idag
Sovmorron var ordet idag, kom hem sent inatt nämligen. Fixade stallet efter lunch och tog med Najjemannen till mördarbacken för klättring.
Skrittade uppför, med ingen direkt större påverkan på pulsvärdena...hmm... så har det inte varit förut, fick jag han inte att jobba i rätt form, eller har resten av träningen börjat gett det resultatet vi eftersträvat? Dock fick jag en större påverkan på pulsvärdena när vi travade.. Lite stel i höger sida av halsen men väldigt fin och mjuk i bogarna, rör sig mycke bättre än på länge.
Stretchade och masserade som vanligt efteråt, mycke uppskattat.

Imorn tar vi en tur bort till A9-området i Kristinehamn. Enars vintercup har första delträningen/tävlingen då så. Förutsatt att det inte bli snö eftersom Najje inte har på sulor utan bara vanliga skorna med två broddhål.
Kul att få sällskap på träningen nån gång ibland och fina vägar som är uppmärkta. Bortskämda, jepp ;) Tackar Enar för det!

Dags att fortsätta städa huset, blir ett sent pass på gymmet ikväll!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post330

Najje bryr sig inte!

2007-2009Posted by Carro Tue, November 10, 2009 20:53:48

Taxutbrott
Najje har ingen aning om att jag har en svacka just nu, och han bryr sig inte heller kan jag säga. Släppte ut dom andra tre monstrena först sen öppnade jag Najjes boxdörr och la lite hö borta i gången där jag ställer upp dom och fixar iordning. Najje går ju självfallet dit maten serveras. Står snällt helt lös utan grimma i gången och tuggar. Borsta, borsta, kratsa en hov, kratsa två hovar, flytta lite på sig, fortfarande med mulen i höet och så resten. På med pulsmätaren, lite andra grejer som behövs för en trevlig uteritt. Struntar i halsringen, "vi ska bara ha kul idag" och så iväg.
Några småvindar dansar förbi. Hinner knappt upp till postlådorna innan första utbrottet kommer, "Ah!!! det blåser i lövhögen grannen har krattat ihop" Najje blir en tax...sänker ryggen för att få effekt på benen, blir jättelång och nästan hasar sig förbi i lövhögen (den är ungefär 20x20 cm stor!!!!) *suck* Aja...ut på vägen kommer vi....skrittar framåt. Nästa utbrott är när vi ser hovis shetlandsponny..."Gah!!! Ett svart monster äter bredvid vägen!!" återigen bli Najje en tax...sänker ryggen för att få effekt på benen, blir jättelång och nästan hasar sig förbi shetlandsponnyn (+ hovis två quaterhästar som står bredvis det lilla monstret) aja...börjar trava lite smått bortåt sandtaget. Det är studs, hopp, höger, vänster, studs, taxutbrott för en grushög, studs och snabbt, snabbt framåt....

Ja så förflöt våran ridtur på 1½ timma, nästa gång tar jag halsringen, oavsett vad vi tänkt göra. Men gud vilken fin och lösgjord trav han hade :)

Imorn är det en dag på jobbet igen, sen ledig ett par dar till. Nu ska jag gå över till mor och äta lite god mat.

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post329

Nöffnöff-influensan slår till?

2007-2009Posted by Carro Sun, November 08, 2009 16:24:32

Nästan helt säker på att det va nöffnöff-influensan
Sitter med halsduk och mössa på inomhus, elementet står på 4:an, dvs jag försöker inte dra ner på elräkningen utan helt enkelt är jag sjuk igen...va förkyld för 14 dar sen också, nu tror jag dock det är en ren utmattningssjuka. Har haft 6 riktigt tuffa veckor på jobbet, pendlat till Örebro eller Linde varje dag och så mycke nytt utbildningsmässigt som ska stötas och blötas och så få det att stanna kvar i huvudknoppen under tiden. Skönt att det är över och jag är tillbaka i Kga igen.
Men i fredags när jag åkte hem trodde jag verkligen det va nöffnöff-influensan som slagit till med full kraft...men icke då. Är på bättringsvägen, så när jag är bra igen så ska jag gå och ta den där nöffnöff-influensa sprutan och så blir man sjuk nån dag igen..aja, smällar man får ta.

Dock hör till saken är att jag inte orkat med någe annat, allt har blivit lidande. Mor har hjälpt mig mycke med hästarna, hemmet ser ut som ett bombnedslag och jag har ingen ork eller motivation. Vädret gör det ju inte bättre heller *suck*
Just nu känner jag bara att jag inte har ork för att tävla och inte heller träna, ingen lust till någe av de. Pysslar med grabbarna, mockar (ja dom dar ja inte får hjälp av mor med det) och skrittar ut på lugna turer. Inga krav, inga måsten, bara det jag känner för.
Och just nu känner jag inte för att få tillbaka motivationen heller, det här livet funkar rätt bra det med. Dock är det ensamt här ute i skogen, även om jag är en äkta bondtjej, älskar landet så lockar en lägenhet i stan (jepp, kga räknas som stad :) ) just nu...
Som sagt, är det vädret, motivationen eller bara utvecklingen av livet...ja inte vet jag
Aja, tur att man inte har bråttom i livet ibland...allt brukar ju lösa sig på det sättet som det är meningen, jag är inte orolig!

Nu ska jag ta tag i städningen av huset, grabbarna grus i stallet får vänta på tills kvällsmatsdags vid 18-19 tiden!

Trevlig kväll!

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post328

Snö snö snö

2007-2009Posted by Carro Thu, November 05, 2009 20:56:01

Nu är det jul igen...eller iaf på väg ditåt!
Vitt på marken, vitt i luften och vitt i ögonen...ah det är fint. Dock klampigt, kommer inte ligga kvar länge, men några centimeter är det iaf.

Har jobbat hela veckan, igår när första snön föll hemma så fick jag ett sms av mor där det stod att min lille plutt (dvs Arras) sprang runt i cirklar med öppen mun och försökte fånga snöflingorna...Det är ju hans FÖRSTA SNÖ!!! Åh så lycklig han är, han hoppar, skuttar och fullkomligt kastar sig handlös i snön haha

Nu på kvällen va han och Laiza med ner till stallet, skönt att ha sällskap när man mockar. Det går bättre och bättre med katterna och Arras. Han har iaf lärt sig att inte äta deras mat, speciellt inte när Nim (våran största katt, herren över allt, iaf enligt Nim själv) sitter och äter. Hörde bara *smosch* och *yyyyyllll* och så kom Arras, som skjuten ur en kanon, in till mig i lösdriften ist ;) Nim är en duktig uppfostrare!

Najje fick nya fina skor förra veckan, dock utan snösulor men med broddhål iaf. Dock försvinner ju denna snö om nån dag så då behöver jag inte oroa mig. Små busarna och farbror Agge är barfota. Agge fick fina nyslipade fötter igår (vilket tog typ 15 min) nere hos Rolf.
Slänge på Agge hackamoret, borstade av värsta smutsen och hoppade sen upp barbacka när jag skulle dit. Åh denna häst är för härlig! Jag kommer aldrig hitta en häst som honom igen. Världens mysigaste, dock med sina psykbryt men det är ju personligheten. Men han är verkligen en på miljonen och jag tänker spara honom här hemma så länge jag kan!
Vi gosade en lång stund efteråt, mysfarbror.

Nu ska jag och Arras ut till vårat hus, vi är på besök inne hos mor och far (dvs äter mat och packar matlåda) ;)

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post327

Ännu en fin dag

2007-2009Posted by Carro Fri, October 30, 2009 10:27:58

En fin dag, skall ner till stallet, mocka och dona. Sen är det skritt med Najjemannen som gäller, ev. tar jag nån av dom små på släp :) Blir så mycke mer intressant då haha

Har egentligen inte så mycke att säga just nu, har sovit lite för länge känns det som men så är det när det blir övertid mitt i natten.
Man blir lite seg...

Ska se om jag lyckas med att visa ett par foton från ritten i helgen, bloggen ville inte här om dan men nu kanske...

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post326

Hallandsritten 2009

2007-2009Posted by Carro Mon, October 26, 2009 10:51:47

45 mil tar sin tid att köra...men jag va duktig och körde hela vägen hem, Lena körde ju hela vägen ner och någe ska man ju ha för att hon fixade ett så fint hotellrum till mig, inte alltid man blir bortskämd som groom ;)

Hallandsritten då, ja det va lika kul som förra året och samma skitväder...nästa år åker jag inte till Halmstad om jag inte är verkligen tvungen!
Malin och Lilleman slutade på en 8:e plats, riktigt bra av dom. Nu ser vi fram emot nästa säsong, då tar ni dom!

Tog lite foton, dock väldigt få då jag inte bemödade mig med att plocka upp kameran när det regnade som värst...men några blev riktigt bra. Lägger upp ett album med de foton jag tog iaf senare...nu ska jag en sväng till Karlstad, mor och jag ska titta på lite fina saker ;)

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post324

Inte lika mycke planering

2007-2009Posted by Carro Thu, October 22, 2009 12:29:53

Inte samma som 2009
Nix pix, nu blir det ändring...inte lika mycke planering som tidigare år.
För det första har jag bara en tävlingshäst, innebär att det är lättare att pussla tävlingar, dock har jag ett jobb som inte är mån-fre utan det är ruskigt blandat med passen och sen är det 6 veckor i stöten som vi lägger ut, dvs vill jag vara helt på det klara att kunna vara med på en tävling så måste jag ansöka om semester för dessa tidigt på året, A9-ritten är ett exempel!

De enda tävlingarna jag planerat in så far är:
Rönningeritten, 28 mars, blri debuten för Najje på 50 km. Det stora testet, och blir det som ligger till grund för resten av säsongen sen.
Sämsholmsritten 18 april, ska vara speaker :)
A9-ritten, 15 maj, SM! Är ju arrangör så inge rida där inte heller...men kul iaf! Ska se till att det blir årets bästa tävling helt klart! Arbetet för att klara det är redan igång, så peppad!

Ja så ser det nu, sen får vi se vad Najje kommer gå och om det ev. finns en till häst i stallet...men det är för framtiden.
Nu ser vi fram emot 7 november då är det hubertusjakt här i trakten och så 14 nov då det är första deltävlingen i Enars vintercup!

Nu är det jobb som gäller, förkyld eller inte, jobbet kan man inte missa!

Dackeritten 2009, kanske skulle åka dit 2010 med? Det återstår att se :)

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post322

2010, snart här...

2007-2009Posted by Carro Tue, October 20, 2009 08:39:47
Tävlingsterminen för 2010 kommer publiceras i veckan...spännande!
Var ju på arr.mötet i söndags och vet ju hur den kommer se ut, och FEI tävlingarna kan man redan se på FEI´s hemsida....vilket innebär att det ser ut som om 2010 är en riktigt bra säsong!!
Åh vad jag behöver en till tävlingshäst!!!! ;)

Annars då, tunga dagar med utbildningar återigen...3 veckor flängande kvar.

Och så är det ju....tadadada....121 dagar kvar till avfärd mot Dubai! :)

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post321

Härliga höst

2007-2009Posted by Carro Sat, October 17, 2009 20:20:59

Orange, gult, rött och lite lite grönt
Hösten är nog min favorit säsong, otroligt fint, luften är så ren. Visst blit det kallare men mycke behagligare än sommaren.
Så när man har ledigt vill man ju gärna ha dom där helt perfekta höstdagarna, och dagen till ära var det en sådan. Lite blåst, ljummet i luften, fina färger och ja, en bra dag blev det!

Har jobbat i skrittmaskinen idag, har inte använt den på ett tag och då växer ju gräset sig högt, rensa, rensa med trimmern. Va ner en sväng till lantmännen för att hämta störar, men se nej, det va slut. Ogillar att inte få klart på sånna här små projekt som jag börjar med. Men men...till veckan får det bli ist.

Körde skönhetssalong med grabbarna nu på kvällen.
Putsade, klippte, prövade utrustning och mätte!
Nicco har växt till sig bra, mäter nu 145 cm medan Kamma ligger lite efter med sina 141 cm. Båda är fortfarande väldigt jämna i manke och kors.
Försökte få några snygga foton men icke sa nicke, ingen av dom små var på humör för att stå still.

Båda prövade sina röda snygga träns och så fick dom pröva sadeln igen. Inga problem där inte. De är helt olika personligheter de där två, Kamma är den lugnare, hetsar inte upp sig i onödan. Nicco däremot är fart och fläkt hela tiden, otroligt lik far och bror sin :)

Imorn är det arr.möte i Örebro, intressanta frågor som ska avhandlas!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post320

Vilken vecka

2007-2009Posted by Carro Thu, October 15, 2009 10:11:34

Tron verkar inte allt
Denna vecka är en riktigt slitig vecka...har inte gjort mycke förutom att vakna, åka till jobbet, jobba, åka hem och så sova...
Idag kör vi kväll, innebär sovmorron...trodde iaf jag. Min älskade lille hund väckte mig vid 03 och 07 för att gå ut och kissa. Vid 07 så skickade jag in honom till Laiza ist, fick en timmes sömn till iaf efter det.

Det är numera vinterväglag här uppe i "norr", eller väst som det är i länet.
Innebär vinterdäck, far min skulle vara snäll och byta innan jag åkte till jobbet idag. Nja, kan väl säga att de dubb som skulle varit i mina fina vinterdäck hade flytt kylan och befinner sig nu på Barbados i värmen ;) Så morronen har gått åt till att leta nya vinterdäck på nätet...hmm...men eller utan fälg? Med dubb är en självklarhet här!
Aja, ett dyrt utlägg är det iaf tyvärr. Innebär att Najje inte får sitt nya vintertäcke denna månad, går ju ingen nöd på honom men ville ha ett speciellt jag sett så...men de vi har räcker gott och väl ett tag till.

Som sagt, inte mycke hästsaker som gjorts denna vecka. Mor har varit snäll och fodrat dom två kvällar nu, och även ikväll blir det så. Ev. sover jag på jobbet inatt, slutar sent och börjar tidigt. Onödigt att utmana sommardäcken på underlaget som blir under dessa tider även om det bara är 2 mil hem...men vi får se.

Groom, yey
Nästa helg åker jag med Lena och Malin till Halmstad, ska hjälpa till att grooma Malin på Hallandsrittern. Blir kul att vara med på sista tävlingen för säsongen.
Ska fota som bara den ;)
Nu längtar jag redan till nästa säsong och hoppas jag har hästmaterial tills dess...har ni någon bra på lager som ni vill bli av med så hojta till ;)

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post319
Next »