Hästarnas liv

Hästarnas liv

Hästarnas vilda liv

Allt och lite till om hästarna på Stall Crescam.

Lovar ingen daglig uppdatering men så gott som...håll till godo!

Ses 2013 igen

2012Posted by Carro Sun, October 14, 2012 09:52:20
Tar vintervila och är tillbaka 2013


 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post780

Röda bilar är inget för mig

2012Posted by Carro Wed, October 10, 2012 20:48:26
En ledig dag är en effektiv dag
Va iväg till Karlstad idag, Färjestad butiken...häst butiken självklart!
Fick äntligen hämta Mitens fina DM-täcke!! Han va ruktigt nöjd (och jag med) Fin kvalitet och användbart eftersom jag fick själv bestämma storlek!
Passade på att gå igenom hela butiken (hästsaker kan man aldrig ha för mycke av) ;) Men kom ut därifrån med bara ett par höstvantar...gah lixom! Hittade massor men lyckades hålla händerna i styr...
Prövade också uvexhjälmen som jag tänkt köpa, men den va sjukt ful på mitt huvud, så får fortsätta titta på LAS-hjälmarna helt enkelt, dom vet jag ju hur dom sitter å ser inte alltför fula ut på huvudet mitt :)
På vägen hem från Karlstad började en lampa i bilen lysa!Det slår tamefan aldrig fel alltså, denna röda bil å jag går inte ihop. Varje gång är de någe när jag kör den-älgar, motorer, lister, motorer igen och nu motorer igen...suckar! Så nu är de viktigt att Finastes och min nya bil får dra trailern då mitt och den röda bilens förhållande är definitivt över! ;)

Framåt marsch
Kamma och jag går verkligen från klarhet till klarhet. Nu är han invand på uppsittningspallen också. Vi kör mycke markträning med Dually-grimman så han ska lyssna och följa mig utan att tänka på annat (lite hjärntvättande helt enkelt haha)
Funderar dock fortfarande på att skicka iväg honom för lite dressyrträning sen så han hittar den där bäriga formen...

En avslutande bild på en av dom gula vovvarna, lilla Phu som vägrar släppa benet. Han tillåmed sover med det i mun så inte Chabo ska kunna ta det :) Sötnöten!


 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post779

Tack och hej skogen

2012Posted by Carro Sun, October 07, 2012 20:52:56

Det är oktober, det är höst, det är ÄLGJAKT!
Vilket innebär att ett par veckor håller jag mig till grusvägarna så får jägarna hålla sig i skogen bland älgflugorna ;)
Dom kommer jag inte sakna... fast nu börjar det bli så kallt så de fryser ihjäl *jippie*

Minusgrader när jag jobbade härom natten...gah!!

Uppstart igen
Iaf, säsongen är inte riktigt slut kom jag på, KM i distans har vi i klubben 17 november, dan innan jag åker till Dubai. Så det ligger perfekt!
Miten är igång igen sedan Laxå, han såg fin ut efteråt. Tappade inte direkt mycke och va fin å torr i benen. Idag fick Lilla P följa med på skrittpasset, vilket han tyckte va himla kul. De två grabbarna gillar varandras sällskap :)
Alla grabbarna hålls igång fram tills jag åker till Dubai, då får dom sin vintervila. Så kör vi igång sen igen när jag kommer tillbaka. De kommer inte vila helt utan gå i skritten undertiden jag är borta. Min snälla mor hjälper mig med det :)

Upp som en sol ner som en pannkaka
Kamma träningen idag va ju nästan som vanligt...Vanligt att han skötte sig bra, va lite mer framåt än förut (han gillar att plantera hovarna i marken å stå och lyssna på mig där uppe på ryggen som försöker med alla medel att få honom framåt) haha
Sist stod vi 5 minuter på gårdsplanen innan han tyckte det va dags att gå...haha
Men idag va skillnaden att när vi gjorde andra gången så va det något som irriterade honom (antagligen jag) ;) så han hoppade till, vilket jag inte va beredd på så hamna lite på sne och då hoppade han igen (antagligen för att jag hamna på sne och irritera honom ännu mer) ;) så ja gjorde en kullerbytta å landa i leran ...sen kollade han på mig väldigt irriterat, verkade inte ha nån förståelse för att jag låg där på marken och krälade haha
Men de va bara upp igen å så framåt som ingeting hade hänt. Han är himla go min lilla kille :)
Ska bara få nån med mig till häst så ska jag ut å spatsera med honom. Imorn ska nog han få följa med som handhäst ist för Lilla P. Om han kan hålla sin lilla mule för sig själv, för Miten tycker att han har gjort nog med att uppfostra Lilla P så en till liten ligist orkar han inte med ;)

Hipp hipp hurra
Syrran fyllde år i helgen! Hela 30 år blev hon (vilket ju innebär att om ca 2,5 år så är jag där...eller så struntar vi i det, jag har inget behov av att fylla 30 ;) )
Sjuklingen
Najjemannen va till vet. förra veckan igen, inte mycke bättre men iaf inte sämre.
Fortfarande på lösdrifts-arrest...Återbesök IGEN nästnästa vecka. Samtidigt fick jag tid för Lilla P´s röntgen. Hoppas allt ser bra ut så han får bli sandhäst. Minsta lilla så skickar jag honom inte, vill inte äventyra en så fin häst om han inte passar för elitdistans...
Vi får se, håller tummarna åt båda håll ;)

Imorn ny vecka...jobb jobb jobb åt alla håll å kanter!

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post778

Blöt, blötare, Laxåritten

2012Posted by Carro Sun, September 30, 2012 12:05:00
Besviken
Att gå upp klockan 5 en lördagsmorgon är fantastiskt (NOT), man känner att detta skulle man göra varenda dag (NOT) ;)

Jag gillar planering och tidsscheman, så var väldigt nöjd när vi kom iväg till och med nån minut innan planerad avfärd. Mamma som chaufför och en sovande sambo i sovandes i baksätet (världens bästa groomar som stod ut med regnet och mig hela dagen!)

Skönt att tävlingsplatsen var så himla nära, destinationen var Laxå, så jag och Lena hade varit dit på fredagen för att sätta upp tälten eftersom det väntades regn hela lördagen. Fredagen och söndagen var uppehåll men lördagen va tvunget att vara regn, va fan lixom!
Iaf, framme på plats, det regnade inte (halleluja!) men så fort jag steg ur bilen så började det ösa ner...(suck!)
Tur för mitt tält!! Vi packade upp och tog ut Miten, han va först lite halvt ointresserad av att ens vara nära tältet men ju längre dagen gick ju längre in i tältet gick han, så till slut stor han helt inne i tältet och tuggade och var nöjd att inte bli blöt :)

Nervös, nervös! I starten va han laddad men kontrollerbar (till största del iaf).
Vi låg bakom täten en bit, kom ikapp dom sen men släppte dom vid 1 mil markeringen. Gick för fort inne i skogen tyckte jag. Så vi höll sällskap med Birgit resten av slingan och när vi närmade oss tävlingsområdet och veterinärgrinden så såg vi täten bara några hundrameter framför oss. Men sen kom bakslaget, Miten va super stressad i grinden. Pulsen bara stod still och vägrade sjunka. Vilket ju självklart stressade mig med...
Det va skönt att få lite stöttning av Kjell där, han känner ju Miten sen länge och det lugnade mig lite. Så iaf, vi tappade 14 minuter på täten och vårat planerade tempo och eftersom han va som han var så va det bara att planera om och ta det lugnt, bli godkända va det enda som hägrade!

Slinga två gick vi ut nån minut före Kicki och Bellis så de kom ifatt och va en stor hjälp och mycke trevligt sällskap på slinga 2. Turades om att dra i täten, Miten hade några svackor och då va det toppen att ha sällskap som gick upp och tog täten.
Inne i skogen gick han bättre än ute på tråkiga grusvägar...
Hela denna slinga så va de uppehåll men så kom ösregnet igen när vi nästan va i grind...suck!

Inne i grind igen så va han lugnare än i första grind, ingen kylning utan bara gick med han för att lugna honom. Vi pulsade in på 6-7 minuter tror jag. Fortfarande inga anmärkningar hos veterinären och han verkade nöjd.

Gick ut samtidigt som Birgit på sista slingan som var 20 km. Både Birgit och jag red ju i DM för Värmland. Sarah låg ca 30 minuter före oss så en placering kunde vänta för oss båda om vi bara höll godkänt.
Samma här så va det skönt att ha sällskap så man kunde turas om att dra när hästarna fick dippar.
När vi närmade oss tävlingsområdet igen så blev Miten som en ny häst, nöjd och glad och travade på fantastiskt. Vi tog ett litet upplopp också ;)
Miten tyckte det va jättekul (och även jag). (OBS! Finns en bättre version på min fb-sida, denna är väldigt pixlig)

Jag är alltid lika nervös för slutbesiktningen, men då Miten verkligen kändes fräsch där sista kilometern in mot mål samt att han hade 71 i puls efter upploppet så va jag egentligen inte orolig. Han hade 56 i puls i slutbesiktningen och endast en anmärkning på hudturgor, annars A rätt igenom! Så det blev en 1:a plats i DM för oss då Sarah hade åkt ut i slutbesiktningen med sin fina Esse.
Helt fantastisk känsla. Det va han värd, som han slitit hela dagen min fina häst.


Jag är besviken på min egen insats (absolut inte på Miten för han har ingen skuld i detta, han gjorde sitt bästa!) jag borde gjort bättre innan. Jag borde ha haft annat upplägg. Visst har vi bara känt varandra i 1 år nu och bara gjort 2 tävlingar men det är klart att när man får ta över en sånhär bra häst, som har hela grunden och visat bra resultat tidigare så vill man ju kunna fortsätta och visa att man kan.
Jag vet nu att jag måste träna honom ännu bättre, ändra min ridning, min mentala inställning, läsa av honom bättre och lite sånt för att vi ska bli ännu bättre!

Framgång
Så ett DM-Värmland guld och så blev det en 2:a plats i Krafft-cupen! Också väldigt roligt då jag inte satsat på den utan låg på en 7:e plats inför denna sista deltävling.
Trevligt med dubbla rosetter, schabrak, täcke, medalj, plakett, prispengar och diplom ;)

Framtid
Träna bättre, ändra lite saker, men som sagt, träna ännu bättre!
Vi satsar på 120 km CEI** nästa år, för jag tror verkligen på denna häst!

Säsongen är slut, vi ska mjukträna nu ett tag, sen vila och så igång igen.
Jag åker till Dubai en sväng och hoppas det blir nån ritt där så man får valuta för den där dyra FEI-licensen ;)

Nu ska jag mjuka upp mina lite stela ben (fick förbannat ont i höger benhinna) i stallet och mysa med grabbarna :)
Hoppas ni också haft en riktigt bra helg!

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post777

Here comes the rain again

2012Posted by Carro Mon, September 24, 2012 22:16:17
Åh hur irriterad får man bli??? Skrivit ett långt, rätt bra inlägg och ja vad händer, ALLT försvinner för datorn behagar inte va på min sida...jaja vi börjar om...

Återigen- Älgflugornas återkomst!
Gah! Jag trodde (jo det va ju bara inbillning) att jag skulle slippa dessa plågor, dessa äckliga små kryp iår men NEJ! Va nere i sandtaget och klättrade med Malin förra veckan och ja då kom de små äckliga pysslingarna flygande och landade på Miten och mig...usch! Det kryper i hela kroppen bara jag tänker på dom.
Önskar att det snarast blir jättekallt så de dör även fast jag hatar kylan och har sedan ett par veckor tillbaka rotat fram underställen ;)

Och fram tills att kylan kommer så fortsätter väl antaligen det ihållande regnandet...Tur man har ett bra regnställ. Hoppas dock jag slipper använda det i helgen, vill gärna ha en torr tävling!

Sötaste Jenny kommer upp och groomar mig i helgen *jippie* Blir en toppenhelg oavsett vad som händer.

Pyssel och Knåp!

Min mor är allt bra snäll, hon hade både mockat åt grabbarna å fixat det sista inredningen till höboxen! Jag är så bortskämd ;)
Så skönt dock att komma ner till stallet på eftermiddagen när jag sovit hela dan. Hade övertid på natten och gick därför och la mig när solen gick upp (typiskt att det är sol å fint när jag ska sova) och gick upp sen när solen gått ner igen...

Senaste dagarna har jag och Kamma tränat på övergångar mellan skritt och trav. Han är jätteduktig. Lyssnar och blir bättre och bättre. Så himla kul att se utvecklingen. Vi har ingen brådska!

Själv är jag nästan imål med min egen träning, har gymmat någe sjukt mycke och det har gett resultat! Så himla kul, får sån energi från det!


Nu ska jag mosa ner mig i soffan, det är jag värd efter jobb framför datorn nu ett par timmar.
Trevlig måndag på er!

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post776

10 dar kvar...

2012Posted by Carro Wed, September 19, 2012 21:00:42
Inte ens 2 veckor kvar till säsongens sista tävling, iaf Svenska tävling ;)
Laxåritten närmar sig, Miten är taggad, jag inte lika mycke... Småsaker som kan gå fel så här tätt in på tävlingen har dykt upp och irriterar...

Sa ju att jag tagit beslut som jag vet andra kanske motsatt sig men jag är nöjd...
Miten har gått från svensk till fransk och är skitsnygg ;)

Najje står kvar på sin boxvila även efter tisdagens veterinärbesök. Han hade iaf svarat bra på behandlingen. Vi behandla igen och kör nästa besök om ytterligare 2 veckor.
Är grymt nöjd med att ha lösdrifter när man har skadad häst såhär, en "normal box" blir ju begränsande och ganska tråkig fort, här kan han iaf röra sig lite mer...
Måste bara berätta om en upplevelse jag hade i tisdags när jag var hos veterinären i Kga. Jag kom dit en liten stund innan min tid, det ösregnade.
Det var två tjejer (som jag inte känner) framför mig med en gigantisk häst och en minihäst (så söt!). Så vi möttes i dörren in till undersökningshallen när de va klara och Najje gick in. Efter några minuter kom hon in och hämtade skottkärran för att mocka ur sin trailer innan de åkte. Men innan det så frågade hon om vi behövde nån hjälp att hålla upp benet på Najje när Vet.B skulle behandla! Så himla snällt att fråga och det var välkommet eftersom jag var själv och det var ingen assistent där heller så.

Sen gick hon ut med skottkärran och mockade och när hon kom tillbaka in igen och skulle ställa tillbaka den så sa hon att hon hade mockat ur min trailer med så jag slapp göra det i regnet!! Så himla snällt och omtänksamt med en sån gest, det lilla gjorde verkligen min dag!! <3

Ny inredning
Hade en helledig dag idag, skönt såhär mitt i veckan. Så hann både handla foder och lite ny inredning.
Så det blev en ny täckeshängare även på Lilla P:s box och så höhängare till den tomma boxen. Så det blir ett lättare system att ha koll på vems som är vems höpåsar...
Hann även höst/vinter-förbereda alla täckena. Skönt att ha sånt gjort. Samt att jag tog massa foton på saker som ska säljas, ska göra ett separat inlägg med allt sånt tänkte jag.
Mycke schabrak va de...:) Men också två distansträns:
Classic silver biothane träns,
Nypris 790, nu 500 kr

Köpare står för ev. frakt


Smart bridle biothane,
Silver med röd padding
Nypris 900, nu 600 kr

Köpare står för ev. frakt
(bett ingår ej)

Bytte ju foder för nån månad sedan till Kraffts Red Mills musli, röda. Himla nöjd med detta byte! Och så det vanliga; svarthavre samt Krafft Muskel (protein) och det funkar på grabbarna.
Nu blir de soffhäng med vovvarna! Trevlig kväll

 • Comments(4)//hastarna.stallcrescam.se/#post775

Tittar in...

2012Posted by Carro Sat, September 15, 2012 10:21:38
Tittar in i förbifarten....har haft tanken på att sätta mig och skriva lite men inte egentligen orkat ta mig ända till datorn.

Nu skulle jag ändå göra lite jobb vid datorn med diverse hemsidor (bland annat är Unghästfinalens hemsida uppdaterad med ny sponsor!!) så då tänkte jag att jag får väl ge er några livstecken iaf ;)

Belgien-resan va trevlig, intressant och ja spännande! Finns massor av kort på min fb-sida.

Otroligt fint höstväder, om man bortser från de monsunregn som dyker ner då och då.
Miten är bra i formen och tränar på bra, vi har Laxåritten kvar, DM på 80 km. Vi går inte in med vinnarskallen där utan en annan inställning, vi har större mål än detta och då riskerar jag det inte för ett DM, utan vi ska köra efter den tänka planen.

Fick rycka av han bakskorna igår, lövtunna (börjar bli riktigt haj på det här att dra av skor!) så nu går han i skrittmaskinen och på gärdet där underlaget är bra för skolösa hovar.

Najje väntar på sitt veterinärbesök på tisdag, inte mycke förändring förutom att han är sur och tvär när han bara får gå i lösdriften.
När jag går in och mockar hos han följer han mig som en skugga och nyper mig lite i ryggen ;)
Han får gå ut och beta på framsidan av stallet ett par gånger om dagen för att hållas på bra humör, smidigt samt att jag slipper klippa gräset där ;)

Sen tog jag ett beslut som jag velat ta länge, men förut har jag brytt mig för mycke om vad andra tycker. Dags att sluta med det... jag bestämmer över mig själv!
Och blev väldigt nöjd med utgången av beslutet, ni märker av det längre fram...

Nu tömkörning av Miten och lite fix med skrittmaskinen så jag får dit nytt underlag innan snön kommer!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post774

Orättvist

2012Posted by Carro Tue, September 04, 2012 21:47:31
Livet är bra orättvist!
Ogillar det väldans just nu...när ska det vända, kommer det ens vända, bara en liten vindpust? Nej jag tror inte det!

Skiter i detta och sticker till Belgien nu, behöver några dar å lufta huvudet, vilket man ju gör bäst utomlands så det är passande att det kom nu! • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post773

Hösten är här!

2012Posted by Carro Sun, September 02, 2012 21:03:14

Loppis-tajm
Det är redan september, höst!
Dock gav den första höstdagen finare väder än hela sommaren har gett så det bådar gott. Dock regnade det mest hela dan idag...men de gör inge, det är ju ändå söndag ;)

Men längtar inte efter kylan å snön som snart kommer! Burr....

Lördagförmiddagen satt jag nere vid Djur & Natur på loppis, försökte sälja lite saker ur sadelkammaren. Gick sådär...Lite såld och inget köpt, vilket va det viktigaste! :)
Sakerna ska få ligga nerpackade tills jag hittar en ny loppis att försöka sälja dom på!

Annars är det lugnt, Miten tränar på inför Laxå, har anmält nu och hoppas att inge mer händer med hovarna innan.

Har ju haft lite krångel senaste 2 skoningarna så vi får se...
Har sökt mycke nu och uppdaterat mig på boots och glue on´s, ska göra ett försök på Najje i höst/vinter och så utvärdera. Förusatt att N är frisk då. Just nu är han fortfarande halt och jag ska in till vet. på tisdag.
Håll tummarna!

Så har jag röntgen av Lilla P också framöver...Kan bli väldigt tomt i stallet i vinter med lite otur...
För nu är det bara mina 4:a grabbar kvar. Sista sommarhingsten åkte hem idag.

På onsdag drar jag på roadtrip, utomlands ;) Gött!
Hästrelaterat, kan ni gissa vad det är? ;)

Swed Endurance!!!
Nu lite datajobb och sen sova. Just de, glöm inte att nyaste numret av Swed Endurance är publicerat! Verkligen supernöj med den!
www.swedendurance.se • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post772

Jaga eller jagas

2012Posted by Carro Fri, August 24, 2012 20:46:35
Nöff nöff nöff
Vildsvin igen...precis när vi kom hem från ridturen idag så sprang de 4 små runda svarta grisar över vägen...usch och fy! Jagas ska de!

Annat som jagas ska är fyrhjulingen!
Jag tycker det är tråkigt att träna själv, därför det är trevlig att ah med handhäst, men när handhästarna är halta, inte har några skor eller inte helt enkelt kan bete sig så får man försöka med annat sällskap. Idag blev det Finaste på fyrhjulingen :)
Han har varit med förut när jag ridit Najje och även syrran har varit med ut på fyrhjulingen när Najje tränat, idag va det Mitens tur!
Seg som kola som vanligt när man börjar turen...han låtsades att fyrhjulingen va farlig, vägra gå allt för nära den.
Sen när vi vände och skulle upp över backarna och hem igen så jädrar va det andra bullar...haha
Den där fyrhjulingen va inte ett dugg farligt utan skulle jagas och helst ta sig förbi också!
Han tog i som bara den uppför backarna (försökte ta i lika mycke nedför men där bad jag om lite lugnare tempo) och så höll han på hela vägen hem, tyckte det va skitkul verkligen och jag fick verkligen ut det jag tänkt av dagens träning!
Finaste fick några filmsnuttar så hoppas kunna visa er någon sen :)

160 km i Euston Park
Imorn är det VM, blev ingen Englandsresa för mig, sjukt träligt eftersom Micha och Kelly åkte dit imorse :( Men men, får se dom snart igen så :)

Så jag ska bänka mig framför datorn hela dan och följa, har köpt FEI-live sändningar från tävlingen och hoppas det ska funka.
Håller tummarna för Svenskarna. Men jag hoppas faktiskt att Maria Alvarez Ponton och Nobby ska ta hem guldet!! ;) Den härsten är bra häftig!

Nästa vecka komma nya numret av tidningen också, mycke trevlig läsning kommer ni få!

Nu fredagsmys i soffan!
Trevlig helg

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post771

Rhodos

2012Posted by Carro Mon, August 20, 2012 10:15:46

Back to reality!
Semester...ovanligt om man heter Caroline, iaf som sagt om semester inte innehåller några hästinslag. Men ibland måste man kompromissa för att andra ska bli glada ;)
Denna semester hade inga hästinslag (förutom en bok om distansridning som låg i bagaget och att jag hittade 3 buffar för 15-20 kr styck!!) ;)

En vecka på Rhodos va helt okej utan hästar...
Sol, bad, 30-40 grader och bara lugnt och skönt! Va välbehövligt!


Hann plöja 3 böcker (så tråkigt att ligga och sola ju), en som kanske inte riktigt är min stil men som jag såhär i efterhand rekommenderar er att läsa, nämligen Zlatans bok! Riktigt bra!Hästinslag här hemma då
Jo Najje som stått inspärrad i ena lösdriften pga såret har nu släppts ut. Såret läkt bra och en överenergisk Najje dansade ut i hagen. Dock inte i vanliga hagen utan hos Kamma. Kamma behöver sällskap (sen han hingstade till sig coh va trälig mot smågrabbarna har han fått gått själv) och Najje behöver sluta va så mjäkig, vill ha tillbaka lite hingstighet i han.
Så Kamma lycklig att få sällskap, Najje var bara lycklig att få gå ut i hagen, samt att det va sjukt mycke gräs i Kammas hage jämfört med Miten och Picassos hage ;)
Miten inte lika nöjd med att HANS Najje går med den bruna lilla spjuvern...haha


Men nu är det lugnt och fredligt i hagen igen så det känns bra.
Miten tränar på, 6 veckor till Laxåritten och våran 80 km med DM. Vi har en plan, vi ska följa planen för detta är inte på någe vis målet och egentligen inte viktigare än att planen hålls så...nästa år är det viktiga och året efter det!
Dock känner jag att han behöver mer energi.

Igår när jag red med Lena diskuterade vi foder och sånt, vad har ni för förslag på foder med mer energi?
Idag äter han Spillers Competition mix och havre + kraft Muskel.
Det blir till att sitta ner och jämföra foder och se vad som behövs ändras på...

Nu dags för lite ridning innan jobbet...samt lite tidningsjobb, publiceras nästa vecka ju ;)

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post770

Tur att det nästan alltid är roligt

2012Posted by Carro Thu, August 09, 2012 08:55:21
En olycka kommer sällan ensam
Tur i oturen att det inte va nån av dom friska hästarna, även om jag tycker synd om min guldpojke...
Skulle hämta Miten i hagen men istället så blev det sjukvård av lille Najje. Antagligen sparkad när dom lekt *suck* Så boxvila och butta just nu. Gah!! Aja detta året va ju ändå över för hans och min del så.

Bättre har de gått med Kamma och hans träning. Han är fortfarande lika slö när jag sitter på han men det ändras nog längre fram när han förstår mer vad han faktiskt kan göra ;)
Skulle vilja skicka iväg honom för lite dressyrträning över vintern, något förslag på nån bra person för det? Eller nån som har lust kanske? :)
Semester
Jag brukar inte ha vanlig semester. När jag har semester så är det i 9 fall av 10 hästrelaterat, tävling eller så. Har ju släkt utomlands så åker man brukar det vara dit om det är "vanlig semester".
Men nu har jag och Finaste bestämt att ta en helt vanlig semester (se hur många dar det går innan jag får abstinens) ;) Vi åker till Rhodos på söndag, ska bli sjukt skönt med sol och 30 grader!
Hästarna tränas av mor undertiden, skrittmaskinen kommer väl tillpass!

Nu blir det mer jobb innan jobbet!
Trevlig helg för gissar på att jag inte uppdaterar mer innan jag åker ;)

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post769

Bäst är egen smed

2012Posted by Carro Fri, August 03, 2012 22:26:42
Mycke OS just nu
Ni hör i bakgrunden på filmen att det är OS som går varmt på tv:n ;)
Grabbarna busade nu på kvällen i hagen, så skönt att dom trivs ihop gänget. Synd bara att Kamma inte kan bete sig så han kan gå med dom.
Annars då, jo 8 veckor kvar till Laxåritten och Mitens 80 km´s start. Sista för säsongen och ett bra test på hur nya träningen gett resultat.
Han är i bra form just nu, finslipningen fortsätter!
Jenny skulle vara stolt över oss när vi tömkör, han blir bara duktigare och duktigare. Stabilare för varje gång.
Funkar helt okej att köra med travselen, men blir att införskaffa en riktig längre fram.
Skor-check!
Tack för förslagen på skor, har hittat ett bra som va väldigt sköna för att vara ridskor. Från hööks, dock vägde dom bara 1 kg. Hade önskat dom vägde iaf 1,5 kg. Men men...får öka på min egen träning ist ;) Ligger iaf över 70 kg nu så är på god väg till målet :)
Gett upp
Najje har ju varit dålig igen, halt eller typ halvhalt. Sådär mycke irriterande.
Så jag gjorde ett ryck och drog av skorna (nyskodd för 2 veckor sen typiskt) så de tog lite tid men fick av båda fram och då blev han bättre. Så är skorna problemet?
Är grymt sugen på att testa Renegades (dom fanns i rött också) ;) eller Glue-On:s på han.

Nån som testat? Rekommenderar? Håller för distans på 50 och 80 km?
Han har bra kvalitet på hovarna och inte allt för öm utan skor så tror att med inkörningsperiod så kanske detta kan vara alternativet för oss....

Nu lite mer OS ;) Trevlig helg!

 • Comments(5)//hastarna.stallcrescam.se/#post768

Mot DM

2012Posted by Carro Thu, August 02, 2012 09:19:40

Laxå, DM, september = mål
Igår tog jag ut Mr Miten för tömkörning, han behöver stärka upp sig, få en bättre bärighet så vi varvar med ganska mycke tömkörning just nu.
Första 15 minuterna är ingen dröm direkt, men sen lossnar det och sista 15 minuterna är riktigt hyggliga :)
Målet är Laxåritten 80 km den 29 september, även DM för Värmland.
Sen satsar vi vidare och hoppas att allt vi gör ska fungera så året 2013 blir något (läs mycke) bättre än 2012....
Idag blir det backträning för Miten! Samt mer vardagsträning för Kamma.
I förrgår när jag longerade honom ryckte han till så de knaka till i hals, axel och armbåge på mig så det knastrar rätt bra där i lederna nu...suck
Men go är han ;)


Hjälp!
Just det, behöver eran hjälp och tips och råd. Letar nya skor för ridningen. Brukar ju rida i träningsskor men behöver några lite tyngre och gärna som ger lite mer stöd uppåt anklarna till...Vad rekommenderar ni?
Blir med chaps till då jag tröttnat på att Gaston Mercier strumporna inte sitter uppe när jag rider...

Och glöm inte att svara på frågan till kommande nummer av Swed Endurance;
Vilka länder tror ni tar hand om lagmedaljerna på VM i Euston Park?
Maila svaret till: carro.pont@stallcrescam.se

Trevlig torsdag!
(Bara för att saker INTE står i bloggen betyder det INTE att det INTE händer)

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post767

Skagern Runt

2012Posted by Carro Mon, July 30, 2012 17:43:43

Det är som att be om ett skavsår!
8 timmar är typ en hel arbetsdag, 8 timmar är lång tid, igår spenderade jag 8 timmar i sadeln på Miten, med trevligt sällskap runt en del av Skagern runt-ridleden!
6 mil kom vi på den tiden.
Lite trav, nån trevlig galopp och en massa massa skritt!

Snälla Sara kom och tog med Picasso så han också fick denna träning. Himla bra miljöträning för honom!
Han blir bättre och bättre...nu blir de massa dressyr och massa ensamträning!
Vi vände nere vid Camp Skagern efter att försökt få ner hästarna att bada...
Miten va inte lika lycklig som Agge var 2008 vid denna sjö, för Agge han dök ner i vattnet han. Men antaligen hade Najje berättat för dom om denna sjö (för han badade inte 2008, utan stod i skogskanten och fnös!!) för både Miten och Picasso var övertygade om att det var krokodiler i vattnet och vägrade göra annat än att titta på det, fnysa och försöka vända...
De brås helt enkelt på matte (som också vägrar bada i svenska vatten) ;)

En bra träningsdag så nu har dom vila idag.
Men det va skönt att se imorse när jag släppte ut dom att de va fina i benen och dansade ut och galopperade i hagen :)
Jag trodde jag skulle ha mer ont i kroppen, men bara lite ont i knäna annars helt okej i kroppen...träningen ger resultat!
Inte svårt att fylla lediga dagar...
Jag har ju lite lediga dagar nu så en del har (hör och häpna!) spenderats på sjön! Himla mysigt faktiskt, båten är stor som en ålandsfärja (typ iaf) ;)
Och bara två veckor kvar sen så åker jag och Finaste 1 vecka till Grekland...blir nice med äkta semester. Sen är det förhoppningsvis VM i England som blir nästa roadtrip och sen Dubai såklart ;)

Nu ska jag jobbar klart med några hemsideuppdateringar...som sagt, finns alltid saker att fylla lediga dagar med!
Trevlig måndag!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post766

Effektiv dag

2012Posted by Carro Wed, July 25, 2012 16:38:46

Jag och min solstol
Najje fortfarande inte hundra, dvs vilar och har det bra i hagen.
Mr hingst har vilodag, även om kroppen är med ska huvudet också hänga med på vad vi gör ;)
Miten och Picasso hade en go stund i skritten....
Vilket resulterade i att trots att jag sov till 10 så va jag klar med stall, motionering och sånna sysslor vid 12. Intog min solstol på altan och njöt av solen som kikade fram!!

England
Såg att flera och fler länder publicerar sina kvalificerade och uttagna (inte define dock) till Euston i augusti.
Maria Alvarez rider ju för Spanien och står med både Nobby och Elvis Hab, klart man hoppas på Nobby dock ;)
Sen när defineentries är gjord så ska det bli kul att kika på alla ekipagen, kolla statistiken!

De här är en bra hemsida där man får nyheter från distansvärlden:
http://news.endurance.net/

Nu är de gym, sen jobb å sen äntligen 11 dars ledighet!!!
Trevlig onsdag på er!

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post765

Komsi komsi lilla grisen...

2012Posted by Carro Mon, July 23, 2012 10:03:07
Pang!
Phu våran söta lilla (mycket speciella) golden får för sig att mitt i natten skälla...vilket jag inte uppskattar vid 01.00 på natten när jag sover som bäst ;)
Och vanligtvis finns det inget där att skälla på...suck
Men igår, igår så såg jag dom...dom svarta små eländiga grisarna!! Usch och fy. Jag ogillar dom lika mycket som vargen (som för övrigt också hade spatserat utanför grannens hästhage igår!

Iaf, 7 små grisar bökade runt i hästhagen...enda ord jag har för att lösa dessa eländiga bulldozers är "pang!"

Roadtrips
Långledig helg innebär alltid massa planer :)
Fredagen bjöd på roadtrip till Sthlm och Rimbo. Eftersom Najje inte skulle tävla iaf så åkte jag och Finaste upp och stöttade Jenny.
Det är det jag gillar man distansen, man hjälper till om man kan, även om man inte hör till den klubben. Så fredagen blev det funktionärsgöra...parkeringsvakt, bära saker, en trevlig middag och massa snack till sent och sen få timmars sömn.
Lördagen bjöd på regnskurar på morgonen...men när jag gjort mina funktionärsjobb på förmiddagen så sprack det upp och det va sol och kalla vindar om vartannat. Men iaf inget regn!
Sen hoppade jag in och hjälpte Jenny med lite pulsning, hjälpte även en hel del andra med pulsning och groomning. Sån är jag, hjälpsam och anpassningsbar :)

Vissa verkar dock ha lite svårt för att man är hjälpsam mot andra, för när man sen får höra skitsnack så blir man bara trött på folk. Det finns öron överallt så tänk på vad ni säger lixom...kan ni inte säga det direkt till personen så bör ni nog vara tyst ist!

Bjuder på två filmer från målgången!

Det va en bra tävling helt klart!
Sen fick jag träffa på Arras bror också på tävlingen!! Så himla lika, både till utseende och sätt, dock va han mycke mindre än Arras ;)


På eftermiddagen när tävlingen va slut styrde vi bilen mot Motala, Folkracefestival!
Blir mycke bilåkande när alla arrangemang är på samma helg...
Trevlig middag med goa vänner och så hela söndagen ute i fina vädret och kolla på folkrace.

Va rätt så trött när jag kom hem och landade rätt bra i soffan och fortsatte läsa i den nya boken jag köpt, så himla bra!


Övrigt
Red denna lilla söta innan helgen, han tyckte det va helt onödigt att röra på sig och stod mest och gäspade *haha* perfekt distanshäst tyckte Finaste ;)

Idag är det ridning på schemat, samt lite jobb. Vore bara trevligare om det slutade regna i sidled...*suck*

 • Comments(3)//hastarna.stallcrescam.se/#post764

VM snart...

2012Posted by Carro Thu, July 19, 2012 11:35:04
Solen skiner iaf lite grann mellan regnskurarna!
egentligen inte så mycke nytt under solen, mer än att jag planerar min Englandsresa....
Micha kommer inte till England, vilket ju är himla tråkigt. Så frågan är om nån annan vill med som ressällskap å kolla på VM...någon? :)
Eller nån kanske behöver en extra groom? tänker brett här, inte bara Sverige...
Tänkte åka torsdagskväll-söndag....vore ju synd att missa när de är så nära. Inte dyrt att ta flyget över heller!

Jobbar för fullt med nästa nr av tidningen också, glöm inte bort att svara på frågan, den lyder: Vilka nationer tror ni tar hand om lagmedaljerna i VM?
Skicka till min mail: carro.pont@stallcrescam.se

Ni får gärna höra av er med förslag vad ni vill läsa om i tidningen också...till slut tar ju idéerna slut i mitt huvud lixom ;)

Snart helg å Sthlm som gäller, även Motala en sväng ska vi hinna med. Tur ja har lite lediga dagar framöver!!

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post763

Då va det dags igen...

2012Posted by Carro Wed, July 18, 2012 20:02:41
Åh så igen, gråa moln över oss...gah!!
Ingen sånhär att sukta efter i helgen...

För Najje åker inte till Rimbo. Han är inte 100 % ren, någe i fram igen...suck

Så med en suck kasta ut Lilla P och Miten i skrittmaskinen, Najje i hagen igen så framplockad utrustning fick Kamma istället. Inte dumt de heller att få extra tid till honom.

Han är allt bra duktig han, vi klickar han och jag! Längtar till vi galopperar fram på vägarna <3

Nu blir de ekonomijobb, lite bokföring för klubben! Ska bli skönt att slippa det nästa år, har gjort mitt som kassör nu känner jag. Lärt mig mycke på vägen men sen får nån annan ta över. Jag har andra åtaganden nämligen ;)

Ja just de, bara för att inte Najje ska gå Rimbo så betyder det inte att ni slipper mig, jag kommer iaf!

Trevlig onsdagskväll!

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post762

Stor personlighet

2012Posted by Carro Tue, July 17, 2012 23:09:54
Rest in Peace min älskade, änglarna gråter för dig!
Fina Killen, Fina Finnbo Troll!

Du har varit med mig på alla äventyr, du har gjort allt bus vi hittat på. För sån va du, du gillade bus!

Allt är inte rättvist, aldrig varit och kommer aldrig att bli. Vem ska nu säga gomorron när jag kommer till stallet, vem ska nu träta på mig för att jag är sen med maten...

Nu får du leka med Harry igen, jag vet att du har saknat honom. Precis som ingen har kunnat ersätta honom för dig så kan ingen ersätta dig för mig!

Du hade en stor personlighet och var världens snällaste! Jag kommer minnas våra glada stunder ihop, titta på foton och le, för vi hade alltid kul ihop.

Älskade Killen, jag saknar dig redan!

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post761
Next »