Hästarnas liv

Hästarnas liv

Hästarnas vilda liv

Allt och lite till om hästarna på Stall Crescam.

Lovar ingen daglig uppdatering men så gott som...håll till godo!

Planer

2013Posted by Carro Mon, December 30, 2013 10:06:40
Hur härligt är det inte att drömma...
Nytt år, ny tävlingssäsong, nytt stall, nya hagar....Sitter och planerar hur jag ska ha nya hagarna å stallet. Ingen brådska eftersom hästarna ska vara kvar hos mor och far (de har det alldeles för bra där) och eftersom jag anställt stallhjälp till våren så blir det kanon ;)
Men som sagt, planerar, drömmer och funderar på nya stallet. Vi kan ju ta god tid på oss att bygga precis som vi vill ha det, fixa dom där bra lösningarna och få allt som vi vill ha det.
Mina första skisser :)
UAE uppdatering
Picasso, Black och Joshi har det bra i Dubai har jag fått rapporter om. De njuter av värmen och sanden. Sköter sig bra hittills. Längtar tills jag åker ner :)

Gott Nytt År


 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post854

God Jul

2013Posted by Carro Wed, December 25, 2013 22:27:38
Hoppas eran jul varit bra! Jag är fantastiskt nöjd med min!
Så tacksam för alla fina vänner och fina familj jag har <3

Vi firade hemma hos oss, första julen i nya huset. Och juldagen blev lite julshopping å träning så klart!
Julklappar blev precis det jag önskade mig ;) (har en väldigt strikt önskelista som jag ger till dom som ska köpa något till mig, smidigt med exakt vad det är för något, storlek, färg, pris och inköpsställe...kan inte bli bättre) Så nu när jag fick de träningsgrejer jag önskade mig så får jag uppdatera önskelistan till födelsedagen sen ;)

Fick också en fantastiskt fin tavla av mor och far. Såg den när vi va i Husaby på veterinärkliniken med Miten sist. Den liknar verkligen Miten och jag blev förälskad i den och nu hänger den i mitt vardagsrum <3

Julen och nyår blir lugnt med mitt knä. Egentligen borde jag ha önskat mig ett helt fungerande knä i julklapp... de här med långsam rehab är inge för mig (kan inte sägas för många gånger så ni förstår hur uttråkad jag är)!

God Jul, Gott Nytt År och God fortsättning

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post853

Film om distans

2013Posted by Carro Wed, December 18, 2013 18:05:01
Det är den 18 december, det är snart jul å nyår. Det är fortfarande grönt/grått å barmark ute. Inte gör de mig något, det betyder ju att det iaf inte är någon is. Har som sagt inget emot snön men ogillar starkt isen.
Men efter jul skulle det iaf snöa lite men vi får väl se.

Fortfarande sjukskriven, kan inte böja benet än. Men det kommer...måste bara träna långsamt så blir det bra säger läkare och sjukgymnast.
Tur att Miten tar det lika långsamt med sin träning, 1 timme i skrittmaskinen var det idag.

Har suttit vid datorn ett par timmar igår och idag och knåpat ihop en film om en dag på en distansritt som jag filmade i somras :)
Hoppas det visar hur härlig och kul våran sport är! Kika gärna:


 • Comments(3)//hastarna.stallcrescam.se/#post852

Dubai here they come

2013Posted by Carro Sun, December 15, 2013 19:23:15
Dagen D har varit här och passerat....nu är de i luften påväg mot öknen, Dubai!
De landar imornbitti, M och T kommer vara där och möta dom, känns så bra!

Kommer sakna dom, men snart åker ja ner å hälsar på, rehab-tränar som bara den ;)

Stallet är redan påfyllt med 2 nya. Inte mina utan de ska va kompisar till Miten och det är perfekt. Ni får en presentation av dom i veckan.
Även hunnit vara med på en foderföreläsning på eftermiddagen, va intressant. Lite gammalt å lite nytt, alltid bra kunskap!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post851

Separation

2013Posted by Carro Tue, December 10, 2013 20:26:46
Lite ångest, men känns faktiskt härligt att Picasso lämnar mig och åker till Dubai för att få möjligheten att visa vad han går för!

Har haft en perfekt helg då vi i fredags, perfekt timing till stormen Sven, åkte till Arlanda och plockade upp Micha som kom för att hälsa på mig en sväng :)
Vi passade på att göra svenska jultraditioner som att baka papparkakshus å dricka julmust å glögg :)

Vi klippte hästarna och fixade det sista inför deras resa som är på söndag nu.
Picasso har sällskap av 2 andra araber (J som gått galopp och nu ska gå distans, och så B från Norge som ska bli avelshingst).

Fantastiska hästar allihopa! Längtar till februari när jag får åka ner och hälsa på och rida :) Tänk att få rida min Picasso i öknen!
Picasso kommer hamna under Michas vård och J under Tallos. B kommer få en egen svit, men jag är övertygad om att han smälte M´s hjärta så hon kommer ha extra koll på han ;)

Jag är fortsatt sjukskriven, hoppas kunna böja på knät snart...detta börjar bli tråkigt. Visste att rehaben va lång men va fan lixom... Aja snart jul å då får jag iaf sällskap 2 veckor :)

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post850

New issue

2013Posted by Carro Sun, December 01, 2013 19:33:36

Sista numret för 2013, kanske sista numret för alltid, inte bestämt mig än...
Är jättetacksam för all hjälp med bidrag till tidningen, utan er alla blir det ju ingeting!

Så, kryp ner i soffan och läs en liten stund. Men sätt er inte för bekvämt för ni kommer få massa motivation till att träna sen ;)

http://www.swedendurance.se/2013nr4index.html

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post849

Genom åren...

2013Posted by Carro Wed, November 27, 2013 21:04:22

Mina år - mina hästar

Som sagt, har mycke tid över här i soffan om dagarna så har drömt mig tillbaka till början av mina hästår.
Kommer ni ihåg de hästar som passerat min väg från de att jag var 9-10 år? Här är dom iaf :)

Juliana- Ett litet brunt gotlandsruss som jag var medryttare på. Cyklade milen till stallet där hon stod, hade jättekul på våra turer i skogen och ridbanan.
När jag växte ur henne hittade vi min första egna häst :)

Tindran -Min första egna häst! Jag var 12 år tror jag. En islandshäst, precis sådär vacker å go som jag drömt om. Inte världens lättaste att rida men vi hade massor av kul. Gjorde faktiskt min allra första distansritt med henne, fast jag visste inte då vad det var :)

Pepsi -En liten shettis som vi köpte som sällskap till Tindran. Såldes och blev en uppskattad familjeponny.

Smulan -Fjording som var lite äldre när vi köpte henne. Det var en granne där vi bodde då som hade henne. Hon kastade av mig när jag provred henne men ändå skulle jag ha henne :) Hon var mästare på att ta av sig tränset när man red henne. Kunde rida barbacka 2 st samtidigt på henne. Hon blev dryga 24 år och var en krutdam hela tiden :)

Pila -En genomgo islandsdam som lärde oss mycket. Vi lånade henne på vintrarna från ett turridningsstall.

Finnbo Troll -Pappas nordsvenska travare. Också en otroligt allsidig häst, vi körde vagn, hoppade, red dressyr och startade ett par distanser. Men Killen gillade mest mat ;)
Killen hade problem med fång sista åren men levde livet med oss och såg till att få godis av alla ;)

Hete Harry -Min stora svarta dröm! En travare som gått bra på travet, men otroligt välriden. Vi gjorde allt, dressyr, hoppning och så distans. Han var min stjärna. Allt var så lätt med honom :) När han blev 20+ så sålde jag honom för att han skulle få ett bra pensionärshem. Men jag hade otroligt svårt att skiljas från honom så jag köpte tillbaka honom sen för att han inte skulle behöva flytta runt på ålderns höst när de inte kunde ha kvar honom. Han var kvar här hos mig tills det var dags att vandra vidare. Saknar honom än!

Leonardo -Red in själv, otroligt snäll häst. Korsning arab/travare som passade bättre för hoppning än distans (men han gjorde några starter) så såldes för fälttävlan till en tjej, men hamnade sedan vidare till en ridskola och sen vidare till bekanta här i närheten inom distanssvängen där han nu är pensionär och har det bra.

Solak -En ung arabhingst norrifrån som jag fick låna för att träna och tävla. Han va en goding, riktigt snygg å grov. Min typ av häst, vi gjorde några starter men efter ett tag började lite småproblem som inte gick att härleda till något, han var frisk och kry enligt veterinärerna. Han fick åka hem igen efter drygt 1 år av träning och tävling. Sen fick jag veta efter några år att han hade varit sjuk (invändigt) och att det nog varit det som visat sig då jag också hade honom. Synd på en fin häst.

Cawazasaki -Arabvalack som jag fick möjlighet att köpa startklar för 120 km av Ulla och Arne Berndes. De hade gjort allt grundjobb, en välriden häst. Älskade honom från första stund! Svårlastad dock så en gång fick jag tillomed sova kvar en extra dag uppe i Dalarna för han ville inte åka hem efter en tävling ;) Såldes senare och vart en bra allroundhäst.

Agimus -Min älskade tjurgubbe! <3 Agge hade jag haft ögonen på länge, han hade tävlats av min vän Kim innan. Han var välriden, dressyrutbildad och världens roligaste att rida. Han var tävlingsklar. Han var inte lätt att rida, men jag skrattade alltid när jag red han. Han var så speciell, en otrolig tävlingsinriktad individ. Älskade tävlingarna. Skadade sig och återhämtade sig inte för några större tävlingar. Men blev gammal hos mig.

Chantal- Ett sto (bara där skulle jag sagt nej egentligen, är ingen stomänniska) ;), korsning arab/travare som jag tog på prov. Men då hon var för "gammal" och inte hade gjort någonting (inte ens haft sadel och träns) så gick det inte trots mycke jobb. Så hon fick åka tillbaka till ägaren.

Wierusz - Fick låna honom av Yvonne Ekelund för att träna och tävla, men vi passade inte ihop tyvärr. Gjorde en start på honom då han hann få av mig 2 gånger innan vi passerat 1 mil ens haha, jag borde ha förstått hans budskap då att han inte gillade mig ;)

Gåva från Ekebacken -Pappas islandshäst, ett litet egensinnigt svart sto. Knappt 130 cm hög men jädrar vilken häst. Energi och galenskap. Men snäll med okunniga. Betäcktes men fick ett dödfött föl (ett otroligt vackert musblackt hingstföl) och fick tyvärr stora inre skador i samband med detta så hon avled på sjukhuset. Hon och Killen var osiljaktiga och han var trötlös när hon försvann. Vi har inte än idag hittat någon ersättare till henne, men kanske kanske snart så.

MY Hiawaata -Arabvalack som tyvärr hade medfödda fel som han dömdes ut för som unghäst och fick vandra vidare till trappalanda.

MR Narinco -Bror till Najje, tyvärr hade han medfödda fel som han dömdes ut för som unghäst så han vandrade vidare till trappalanda.

Mayoor Bay - Pappa till Nicco. Skulle få låna honom så han fick pröva på distanslivet här hos mig, men passade inte honom. Dock en fantastiskt vacker och trevlig häst. Tyvärr fick han lämna jordelivet alldeles för tidigt sen.

Nariaat -Skulle inte köpa en ny häst, men när jag såg bilder på honom så fanns det bara en tanke i mitt huvud "Honom ska jag ha!". Min guldprins, hade gått galopp, var 5 år och hingst. Avelsvärderade honom och när han bara blev andra klass bestämde jag mig för att få en snygg sportvalack ist. Han har 2 avkommor, ett sto och en valack. Han var så mysig, helt enkelt bäst. Kanske inte bäst på tävlingsbanan (fast han tog några bra placeringar och gick upp till 120 km CEI**) men iaf helt klart snyggast. Finns ingen som glänste som han i solljuset, guld guld guld! Och så snäll, raraste hästen i världen. Tyvärr satte kroniska skitfel käppar i vårat hjul och han fick vandra vidare till Trappalanda alldeles för tidigt. Har inte sörjt klart honom än och vet inte om jag någonsin kommer göra det. Najje var speciell för mig och jag saknar honom så <3

Björkängs Picasso -Lilla P, min första angloarab. Picasso kom första gången till mig då han var en unghingst. Gick på hingstbetet hos mig och stod sen kvar över vintern. Gudasnäll redan då, men han skulle blir fälttävlanshäst. Så när han var 3 år så åkte han till en tränare. Men sen gick saker som dom gick och han skulle inte bli fälttävlanshäst och jag fick chansen att köpa honom. Ångrar det inte. Vi har gjort en start i en PP förra året, men nu fortsätter sagan och Picasso åker om några dar till Dubai för att bli distanshäst där. Kommer passa honom bättre, och jag vet att Michelle älskar honom och passar så bra ihop med honom! Sen att jag får en orsak att åka ner dit å hälsa på är också bra ;)

TP Kamakazi -Min hingst, jag visste att jag ville ha han så fort jag såg han. Köpte honom som liten liten Kamma och nu har han växt till en stod Kamma. Han skulle vara kvar som hingst, gå distans och visa att han är lika bra som far sin. Kamma har en stam som jag gillar, visat på prestation. Gjorde tester och Kamma var godkänd på allt, men tyvärr så var det hans storväxta bollar som gjorde så att jag fick välja på hingst eller distans, och även om jag vill ha kvar den här stammen så är det ju prestation jag vill visa på. Så det blev en snygg valack och nu kan vi fortsätta framåt mot en distanskarriär ist. Just nu är han på träning eftersom jag inte kan rida pga en knäoperation. Men längtar till våren då han är tillbaka på hemmaplan och jag hoppas vi kan visa oss lugnt å fint på distansbanorna nästa år!

Dinamith -Tredje hästen jag köpt som varit färdig tävlingshäst. Hade groomat honom när Kjell som ägde honom red, sett honom in action och sett honom på papper, vad han gjort och vad han nog skulle kunna göra. Nu har vi gjort 80 km CEI*. Han är en blandning av Najje och Agimus. Mysig med fart å överraskningar. Har tyvärr varit skadad sedan i somras, men vi gör allt vi kan för att han ska bli bra. Han är mitt nu, jag vet att han kan, han har visat att han har de i sig så nu måste bara allt klaffa också. Han har en stor personlighet, han visar när han gillar eller ogillar något :) Han är en diva ut i hovarna, vet hur han ska bete sig för att bli bortskämd ;) Han gillar inte Kamma, är faktiskt rädd för honom så han kommer inte bli glad när han märker att Picasso inte kommer tillbaka å bara Kamma finns där...får se hur det går ;)

Sen finns de andra hästar som varit på genomresa som bara hälsat på i stallet eller varit på bete :)

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post848

Tråkigt

2013Posted by Carro Mon, November 25, 2013 20:55:15
Har otroligt tråkigt...sjukskriven är inte min grej!
Soffan är ju min grej dom här dagarna så hinner iaf göra en del planerande å drömmande!
Just nu är det skissande på vårat hemmagym som ska byggas i en av logarna, samt stallet i en av dom andra å så inreda det gamla sädesmagasinet till en gäststuga!
Typ en 10 års plan men det är kul att planera å drömma...

Längtar å drömmer också till jag får rida igen, ÅB är bokat för Miten. Han MÅSTE vara bra nu, vad gör jag annars...
Vad har jag gjort för fel, vad har jag gjort för att förtjäna att få alla motgångar?
Det känns som att någe fel måste jag gjort för att det bara gått åt helvette, men vad? Om jag visste det skulle jag ju iaf kunna lära av det, ändra och bättra. Någon som kan berätta för mig så jag kan "göra om och göra rätt"?
Suck, liiite negativ bara!

Jag vet att jag inte är ensam om att ha motgångar, och vet att fler har större motgångar än mig men de här är mina motgångar å dom är stora å jobbiga för mig...

Old times!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post847

Minimorötter

2013Posted by Carro Mon, November 18, 2013 19:44:23
Mina dagar är ganska långtråkiga, men jag måste aktivera benet har min läkare sagt så träningen gör jag där det är roligast - i stallet :)

Så idag kom en av mina privat chaufförer (min mor denna gång) och hämtade mig och körde mig till stallet.
Hästarna är inte övertygade om att mina kryckor är ofarliga, en går bra men två är för mycke haha
Mamma fick gå ut och hämta Miten i hagen åt mig så jag kunde borsta och mysa lite.
Sen tog vi ut honom och longerade honom på gärdet. Han ser bra ut (ta i trä!!) så jag hoppas det är på rätt väg nu. När vi va klara med "träningen" och jag gick fram till han så va han så mysig, så fort jag började kliade honom lite på huvudet så muttra han nöjt :) Gjorde så flera gånger :)
Förstod ganska snart att han var ute efter minimorötterna jag hade i jackan ;)

Sen fick han stå i boxen med sin Hidez-dress. Nöjd och glad, verkar njuta av dressen faktiskt.
Den kommer användas flitigt!

Imorn är det ett pass i skrittmaskinen för Miten och lite gå- och böjträning för mig :)

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post846

Summering

2013Posted by Carro Sun, November 17, 2013 19:38:11
Året som gått då...
Ja det här årets tävlingssäsong är lätt att summera, 1 tävling!
Tur att jag är jädrigt nöjd med den iaf, Göingeritten med Miten gick precis som planerat.
(Fotot är från Sydnärkeritten 2012)
Att ha en superfräsch häst efteråt som är pigg och glad är värt allt slit man lagt ner då.
Miten var kanon på Göinge men innan på våren och sedan på sensommaren efteråt så va det gråmulet. Inga fler tävlingar utan skador istället.
Så jag hoppas verkligen att vi får sätta igång ordentligt så snart jag är bra i knät. Annars vet jag inte vad jag tar mig till. Bara vänta in ÅB i december.

Ny vecka nu
Miten motionerar i skrittmaskinen. Kamma motionerar hos sin tränare.
Och jag, jo jag motionerar i soffan :) Lyfta benet uppåt. Spänna låret.

Dagarna går långsamt, dator och tv är underhållningen. Är rätt uttråkad, och har ju MINST 4 veckor kvar...
Så risken är att ni kommer få tråkiga uppdateringar ett tag...;)

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post845

Hidez

2013Posted by Carro Wed, November 13, 2013 18:58:12
Äntligen!
Som ett barn på julafton (och jag tror Miten var lika glad som jag) ;)
Äntligen har den kommit, min fina efterlängtade Hidez compression suit för hästar!

Jag själv tränar gym och även ridning i mina kompressionsbyxor och känner att det hjälper, det ger det där lilla extra. Så jag hoppar att det ska göra desamma på Miten. Lovar att hålla er uppdaterade, eller Miten kanske får hålla er uppdaterade på hur den känns :)

Tack så mycket till Hidez Benelux som fixade detta åt mig! Holländarna är bra dom ;)
http://www.hidez.nl/

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post844

Abstinens

2013Posted by Carro Mon, November 11, 2013 20:47:27
Sån jädra abstinens!
Bara för att ja inte får å kan så vill ja mer än någonsin! Idag lyckades ja iaf ta mig till stallet en stund, la på nya underlaget i skritten.
Sen fick Miten å Lilla P gå sin timme där.
Ja kunde iaf hjälpa till å fylla lite höpåsar å ställa fram termobarsen i hagarna, eftersom de va -5 grader imorse så behöver dom sitt ljumma vatten som de gillar så mycke.

Fick paket idag, är så glad för det å ska pröva den imorn, så får ni se då ;) Har väntat ett tag på den men nu så är den på plats!

trevlig kväll på er

(inga bilder eftersom ja bloggar från mobilen)

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post843

Välkomna hem till oss!

2013Posted by Carro Sun, November 03, 2013 19:38:36

Yey nu har vi nyckeln till vårat nya drömhus :)

Så himla härlig känsla!!

Vi är inflyttade, känns så himla gött. Visst allt är inte på plats och alla detaljer tar ju lite längre tid pga att exempelvis hänga upp en tavla är svårt med två kryckor ;)

Men vi har haft stor hjälp av min familj, mina svärföräldrar och svåger! Guldvärda är dom!

Bjöd dom pizza och thai mat i helgen som tack för hjälpen (själv håller ja mig till proviva och nyponsoppa, har varken längtan eller lust att äta pizza, måste tänka på kaloriintaget nu när ja inte kan röra mig så mycket) ;)

Regn på höjden å på tvären

Hästarna bryr sig inte särskilt mycke om regnet dock, fick frukost inne nån morron för de öste ner, gick ingen nöd på dom för det.

Har kanske en lösning på Mitens ensamhet, vore en bra lösning för en annan med, en "win win situation" så att säga ;) Får se vad det blir!

Kamma hade blivit hingstig på nya stället, kom på att det va nog för att jag glömt berätta för han att han tyvärr är valack numera ;) Men han sköter sig, går ihop med 3 andra valacker så. Med tiden så blir han kanon, jag bara vet det!

Det har varit arrangörsträff för distansen och de har satt tävlingsterminen för 2014, väntar spänt på att den ska komma ut men kommer inte kunna sätta några mål innan jag vet vart Miten står efter vårat åb i december och hur bra det kommer gå med Kamma.

Så får väl titta på den, drömma och hoppas på att få planera snart!

Alla besök är välkomna till vårat nya hus, men ska ni ta med någon inflyttningsgåva så hoppa över blommor å sånt levande för de överlever aldrig mer än en vecka hos oss ;)

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post842

Sjukhuset

2013Posted by Carro Wed, October 30, 2013 18:04:04
Jag gillar inte sjukhus. De består mest av väntatider, sprutor å sjukdomar... Lagom nervös trampa jag in på dagkirurgen i tisdags förmiddag. Knät skulle fixas, hade tid vid lunch så ja tänkte va tillbaka hemma till eftermiddagen. Troligt!!
detta år blir verkligen inte som ja planerar,... Ombytt till en fin vit rock med tillhörande strumpor å mössa gick ja dropp satt i armen och en tidning för att hålla mig sysselsatt medan de som skulle operera mig åt lunch. 1 timme sen rullade jag in i op-salen. Riktigt roliga å snälla sköterskor. Lugnade ner mig lite inför va som komma skulle.... När narkosskäterskan sedan sa att ja sen skulle sova gott strax så kommer ja ihåg takbelysningen å sen vakna jag på uppvak.avd. Mådde skit! Fick starka morfiner och en del sprutor i ben och mage. Vi konstaterade rätt fort att det inte skulle bli någon hemgång där på eftermiddagen... Så de va bara att sova.
Vakna imorse och det va bara att pumpa i mer morfin, skit knä! Så ingen hemgång idag heller, håller tummarna på att det blir imorn istället, men det återstår att se.
Delar rum med en äldre herre som snarkat mest hela tiden så det är lurarna på och så musik på. Sover rätt bra då iaf ;)
Dags för mer morfin, bra grejer det där ;)
Ha en trevlig helg, själv hoppas ja komma härifrån så ja kan va med när vi flyttar in i nya huset på fredag :)

 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post841

Lillen har åkt igen

2013Posted by Carro Sun, October 27, 2013 20:46:57
Nu har lillen (Kamma) åkt på träning igen, perfekt timing för min op.
Men fyllde snabbt på i stallet ;) men det är bara för en kort tid, ska fylla upp ännu en plats nästa vecka men sen blir det typ tomt ju...Kommer kännas konstigt att ha så få hästar men ändå bra att få massa tid till dom två som blir kvar.

Har rensat lite mer i stallet (så det kan få plats med nytt typ) ;)
En LAS hjälm, mörkblå sammet, stl 56-57. Använd men i fint skick för 300 kr (Exkl frakt).

Samt en Supracor Endurance Cool Grip Padd (Har ju flera).
Nypris 3590 SEK, Säljes nu för 2400 kr (exkl frakt).

Har säkert någe mer som ska säljas av så letar ni något speciellt så hojta till.

Nu blir det kvällen, imorn en sån där dag där massor måste fixas innan jag blir invalid i typ 2 månader.
Ha en bra vecka och håll en tumme för mig på tisdag!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post840

Sadel säljes!

2013Posted by Carro Sat, October 26, 2013 09:41:21
En bild säger mer än tusen ord...

En 3 veckor lång utbildning på jobbet är över, nu väntar massa packning i helgen för att allt ska vara klart för flytten nästa fredag, till våran alldeles egna gård!!! <3
Men som alltid så ska jag göra allt på samma gång så op av knät på tisdag som sagt.... allt löser sig ;)
Kamma fick nya skor igår och åker på träning på söndag, kommer förhoppningsvis vara borta tills januari, beroende på hur bra det går.
Så då blir det bara Miten kvar i stallet och själv vill han inte vara så ska försöka hitta någon som vill ha en väldigt billig stallplats i 2-3 månader eller helt enkelt köpa mig den där åsnan jag drömt om ;)

Just de, med färre hästar i stallet får man prioritera så har nu en sadel till salu:
Free and Easy
Dressyr Special, 17". Storlek 3 (dvs ca 96 grader). Kan justeras mellan 90-104 grader ca. En extra uppsättning panelskydd ingår.
Free and Easy är en bladsadel som går att justera för bästa passform efter häst och ryttare.
Nypris ca 14.000 SEK, Säljes för 4400 SEK (Exkl frakt)


 • Comments(1)//hastarna.stallcrescam.se/#post839

Hennafärgning

2013Posted by Carro Tue, October 15, 2013 21:24:18
Inge nytt på torpet, vardagen lunkar på (nja snarare kutar som en galning)!
Vecka 2 med utbildning och jag pusslar för att hinna med allt jag vill och behöver.

Blev en skymingsritt idag med Miten. Han hade en störd separationsångest från P och K, gnägga som en galning hela raksträckan bort från gården. Sen betedde han sig som en tok hela turen. Men skönt att han är pigg och glad, och känns fräsch!
Miten fick ny henna igår, lite orangeaktig denna gång.

Var Kammas tur ikväll att få henna. Mer kopparröd ton blev det på honom (mer citron i samt fick sitta längre än Mitens). Han blev så nöjd så, även om han inte var övertygad om att vatten på hovarna/benen var nödvändigt...;)
Får träna mer på det helt enkelt.

Imorn är det kvällsutb så det blir ridning i dagsljus, 3 turer ska hinnas med.
Får ångest över att jag inte kommer kunna rida snart...har ingen lösning på det än...suck!

Nu ska jag och mina mysvovvar gå å sova, gonatt på er!

 • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post838

Vi lunkar på

2013Posted by Carro Thu, October 10, 2013 09:58:43

Uh vilken vecka...börjar 7, slutar 16.30 är hemma strax innan 18...men det är tur att utbildningen är rolig! Ser fram emot att få börja utbilda alla kollegor i vår :)

Hästarna tar det lugnt, Miten skrittar på. Lagom till min operation skall han börja travas...inte optimal timing, försöker hitta en medryttare till honom som kan hjälpa mig, speciellt undertiden jag inte får rida efter operationen. Kommer ju bli ca 6-8 veckor....gah kommer dö av tristess under den tiden ;)

Sen är Picasso såld, han åker snart till sin nya ägare. En ägare som passar bättre ihop med honom än mig. Man måste ju ibland inse att man inte är det bästa för hästen trots att man älskar den, och då måste man va så stark att man faktiskt ser till att han hamnar hos den där han passar bättre. Vilket jag gör nu, det är inte lätt men kommer ju kunna hälsa på honom så det känns skönt :)
Mer om det när han har åkt sen. Just nu njuter vi av sista tiden ihop!

Så får se om det blir en ny häst i stallet eller om jag lyckats hålla mig till 2 och försöka få en inackordering som är distansintresserad, vore ju så kul!! Någon som behöver stallplats åt sin distanshäst, kanonfina ridvägar, boxar, lösdrifter, skrittmaskin, ridsällskap och fullservice...vad mer kan man begära lixom? ;)

Kamma läker fint efter kastreringen, mycke hormoner som verkar försvunnit redan. Väntar in en skoning och sen är vi på g, känns väldigt hoppfullt nu. Små små pusselbitar som faller på plats. När han lägger huvudet på axeln på en och vill gosa, ja då smälter iaf jag <3

Nu dags för ytterligare en dag i utbildningens tecken, ha en trevlig helg om jag inte uppdaterat något mer!

HATAR att det här jädra programmet vänder på fotona...när ska det fixas!!!

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post837

Ingen hingst kvar :(

2013Posted by Carro Wed, October 02, 2013 08:23:34

Frostbiten
Känns som att vintern närmar sig med stormsteg, skrapa rutorna nästan varje morgon...gah! INTE min årstid. Men än så länge ingen snö iaf, utan bara fina höstfärger här omkring...

Och om vintern kommer fort måste vi ännu fortare få ner staketet på nya gården så vi inte har 2 galna goldens på bygden sen ;)

Så mycke måla, skruva och fixa är det just nu. Tog till och med semester nu resten av veckan för att hinna med allt som måste göras...
Sen går jag på 3 veckor med väldigt rolig och inspirerande utbildning så då blir det långa dagar och huvudet lär vara trött när jag kommer hem så vore skönt om allt va klart då. Samt att om mindre än 4 veckor är det operation av knät.

Nya gården är bara för vacker :)Min egna träning, hårt som fan!
Träningen går riktigt bra nu, känns så surt att det blir ett litet avbrott där med operation, men så fort jag får okej att stödja på benet så jädrar ska jag tigga skjuts (får/kan inte köra själv då) till gymmet å iaf köra överkropp! Allt man kan göra sittandes utan att belasta benet ska de bli ;)
Stallmässigt då
Ingen hingst kvar i stallet :( Känns träligt men i fredags så var vet. C här och kastrerade Kamma. Så nu har jag 3 fina valackar i stallet ist.
Det va inget fel på honom som hingst, han va världens goaste. Men hans kulor va för stora så det skulle inte gått att ha honom som ridhäst om jag haft kvar honom som hingst. (Det var därför han kasta av mig för han blev öm i bak..skönt att ha en förklaring till det beteendet också). Och då föredrar jag att ha en snygg valack som förhoppningsvis blir en kanonbra distanshäst än en "bara" snygg hingst. Tanken var ju att ha honom till avel om han visade resultat på distansbanorna precis som far sin. Och att frysa semin var alldeles för dyrt för mig tyvärr. Han hade rena papper på alla tester, synd. Men men...han ska ha ett bra liv, det är viktigast.
Allt har gått bra sen i fredags med han. Lugn och go, lika mysig som förut, eller till och med mer :)
Så snart det läkt så tar vi upp träningen igen, hoppas allt flyter på sen.

Ha en fortsatt trevlig vecka :)

 • Comments(0)//hastarna.stallcrescam.se/#post836

Början på någe nytt

2013Posted by Carro Mon, September 23, 2013 13:30:23
Ibland måste man börja om för att det ska bli bra.
Och det är precis vad jag gör nu.

I fredags blev vi gårdsägare :)

1 km ifrån mor å fars gård där vi bor nu. Vi kommer ha 4,6 hektar egen åkermark. Stora uthus/ladugårdar å ett perfekt hus :)

Hästarna ska stå kvar hos mor å far, passar bäst så :)

Sen blir de också lite ändring bland hästarna, men de är inte klart än så de väntar jag med att berätta tills det är dags!

I helgen är det tävling, jag ska inte rida, inte grooma och inte arrangera. Utan ja ska dit å sälja täcken åt en av mina gamla arbetsgivare, WoW Hästkraft.

Massa fina, nya täcken som ska säljas ut till galet låga priser.

Så passa på att fynda, ni kan även reservera innan. Ni hittar listan med täcken här:

http://www.swedendurance.se/WoWHastkraft.html • Comments(2)//hastarna.stallcrescam.se/#post835
Next »