Hästarnas liv

Hästarnas liv

Hästarnas vilda liv

Allt och lite till om hästarna på Stall Crescam.

Lovar ingen daglig uppdatering men så gott som...håll till godo!

#märktförlivet

2014Posted by Carro Thu, November 27, 2014 07:40:15

Flytande kväve

Flytande kväve som har en temperatur på cirka -196 °C används till många saker som behöver kylas snabbt och hållas mycket kallt, bland annat för att frysa mat så att inte iskristaller bildas som kan förstöra matens celler samt inom kryologi för att frysa levande organismer.

Men denna gång va kvävet inte för nån mat eller organismer utan för triangelmärkning.

Evidensia i Örebro är fantastiska. De fixade en tid för oss. Så vi plockade upp kvävet på vägen och så tog de typ 5 min på kliniken så va allt klart.

Ingen smärta, Miten stod som ett ljus som vanligt och nu har han blivit märkt för livet.

Frågan var ju efter sista veterinärbesöket att antingen döma ut helt eller triangelmärka.

Han är fortfarande halt, håller inte för någon träning/tävling. Men kanske att det med tiden funkar med lite promenader rakt fram i lugnt tempo. Det får tiden utvisa. Annars så är han en snygg hagprydnad!

Miten är fräsch i övrigt så sålänge han inte visar att han har ont så får han vara med på det sina premisser.

Att äta, gå i hagen å få en massa mysstunder är helt okej enligt honom. Även om man märker att han är avundsjuk på Kamma som får all träning.

Allt det här är såklart jävligt jobbigt, tro inget annat, de påverkar mig. Att behöva ta sånna här beslut, att ens behöva tänka tanken. Ni som ej varit med om detta själva har ingen aning hur ja känner, vilka monster i huvudet ja fått brottats med under åren med detta, för det har tagit lång tid. Varje dag har ja brottats med tankarna. Varje dag har känslan av maktlöshet funnits där, känslan av ovisshet.

Alla omkring en har alltid åsikter om vad man gör, de får ni/de gärna ha. Men om ja inte ber om dom så håll dom för er själva, för ja har faktiskt mina egna.

De är lätt att stå bredvid och vara världsmästare lixom!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.